Ciorba de praz cu afumatura si salata verde

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Ian 2022 | 2710 vizualizari

 

De data aceasta diferenta este data de inlocuirea cepei cu praz. Pentru ca afumatura elibereaza suficien gust bun, am fiert legumele nu le-am mai sotat in ulei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr costita afumata de casa
  • 1 salata verde mare
  • 1 buc praz mic
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar
  • 1 ardei verde iute
  • 1 pahar smantana sau iaurt grecesc -pentru servit
  • 1 lamaie-zeaam sau 2 linguri otet mere -pentru acrit
  • 3 linguri orez -optional
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz cu afumatura si salata verde:

  1. Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare .
  2. Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [ patratele , julien -cum doriti] .
  3. Ardeiul iute se taie rondele .
  4. Legumele pregatite se pun la fiert impreuna cu costita cam o jumatate de ora .
  5. Acriti cu zeama de lamaie . sau otet de mere.
  6. Salata verde se taie fasiute si se pune ultima la oparit in zeama - asta pentru a=-si pastra calitatile nutritive .
  7. Gustati ciorba si o sarati daca este nevoie .
  8. La servire se pune in farfurie smantana sau iaurt grecesc .
  9. Noi am servit ciorba de praz cu afumatura si salata verde , insotita de ceapa verd e.
  10. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru ca ciorba a avut multe legume nu am mai pus orez .

2

Cine doreste ciorba mai consistenta , poate pune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu afumatura si salata verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecel cu afumatura