Crap cu lamaie si rozmarin

de mihaelar63 in Crap / Caras, 17 Ian 2022 | 3708 vizualizari

 

 Pestele gatit la cuptor si bine asezonat este cel mai gustos si mai sanatos .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg crap
  • 4 catei usturoi
  • 2 lamai
  • 2 crengute rozmarin verde
  • 2 cepe albe mici
  • 2 foi dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ardei iute verde
  • 1 lingurita condimente peste
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • 1 lingurita boia dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu lamaie si rozmarin:

  1.  Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc .
  2. Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie in feliute subtiri .
  3. Crapul se stropeste pe ambele parti cu zeama de la o lamaie .
  4. Jumatate de legume se folosescca un pat pentru peste. Sarati-le .
  5. Celelalte legume se introduc  in taieturile de pe partea cu piele a pestelui .
  6. Rozmarinul se taie marunt si se presara peste legume dar si peste pestele condimentat .
  7. Condimentati cu condimente pentru peste .
  8. Turnati cu generozitate  peste pestele condimentat ulei de masline .
  9. Lasati totul sa se odihneasca la rece macar o ora .
  10.  Se da tava la cuptorul preincalzit , timp de 30 minute la 200 grade C .
  11. La servire se decoreaza totul cu felii de lamaie .
  12.  Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Nu uitati de un pahar de vin bun, daca se poate de casa si daca se poate alb, sec !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu lamaie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caras la cuptor in sos de vin