Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

de mihaelar63 in Mezel de casa, 24 Ian 2022 | 4494 vizualizari

 

    Cumnatul a taiat porcul si ne-a cadorisit cu una-alta. Cand am asa bucati frumoase de carne sau grasime, pacat sa nu le prepar proaspete. Fiind vorba de grasime de porc, de obicei fac putina, cat se consuma in o zi-doua.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr grasime de porc de pe burta cu o dunga-doua de carne
  • 500 ml zeama de varza acra
  • 500 ml apa
  • 4 catei usturoi
  • 3 frunze dafin mici
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 1/2 fulgi de piper negru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra:

  1. Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra .
  2.  In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa .
  3. Ceapa nu trebuie curatata , doar se spala si se taie in doua . Dupa fierbere se arunca .
  4. Nu uitati sa sarati .
  5. Se fierbe cam jumatate de ora . Dupa aceasta se scoate oala la rece[ pe balcon in cazul meu  ]si se lasa sa se raceasca slaninuta in zeama in care s-a fiert .
  6. Nu a durat mult timp racirea , afara era temperatura cu minus 12.
  7. Se scoate slaninuta pe un gratar d einox si se lasa sa se scurga , eventuala zeama .
  8. Lichidul in care a fiert ,cu mirodenii , se arunca .
  9. Ungeti slaninuta cu usturoi pisat .
  10. Cu ajutorul unei mici site presarati boia dulce de ardei .
  11. Pe deasupra presarati si fulgi de piper .
  12. Serviti slaninuta alaturi de ardei , ceapa rosie sau verde, dupa preferinta .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Imi place pentru acest preparat slanina de pe burta cu o dunga sau doua de carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc fiert in zeama de varza