Carnati macelaresti de Burdujeni

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 20945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne de porc
  • 300 g carne de vita
  • 25 g sare
  • 1 g piper
  • 3 g boia de ardei
  • 3 g ienibahar
  • 2 g usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati macelaresti de Burdujeni:

Aceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se urmatoarele indicatii:

   1. carnea de porc fara tendoane si pielite se taie in felii subtiri, de 1 cm grosime si se freaca cu 25 g sare (cantitate de sare socotita pt 1 kg de carne). Dupa aceea carnea se pune intr-un vas, se indeasa bine, se acopera cu hartie pergament si se tine 2-3 zile la loc racoros.
   2. carnea de vita, fara pielite si tendoane se trece de 2 ori prin masina de tocat, se adauga la fiecare kg de carne 20 g carne si 1 g de piper, se amesteca si se framanta foarte bine pana se obtine o masa uniforma. Se pune intr-un vas potrivit care se acopera si se pune la loc racoros 1-2 zile.
   3. in continuare se va amesteca bine carnea de porc cu cea de vita, totul se trece prin masina de tocat cu sita rara, se adauga 3 g boia de ardei, 3 g ienibahar si 2 g usturoi zdrobit, pentru fiecare kg de carne. Totul se amesteca foarte bine, se umplu matele si se leaga la capete. Se pot forma si carnati mai scurti (15-20 cm) care se pun la zvantat, iar dupa aceea la afumat 2-3 zile.

Carnatii proaspeti pot fi folositi prajiti sau fierti. cand sunt bine afumati ei pot fi folositi si fara prajeala. Cand urmeaza sa fie fierti vor fi pusi in apa calda si fierti fara clocot, altfel vor plesni.

Usturoiul si alte condimente se pot adauga dupa gust.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati macelaresti de Burdujeni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa