Slanina fiarta cu boia si usturoi verde

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2016 | 1126 vizualizari

 

 Am avut slanina proaspata de porc rasa Mangalita .Nu am pus-o toata la topit sau la afumat , am pastrat doua bucati frumoase[ asa cum imi place mie cu o fasie de carne ]  de pe burta . Zeama de varza nu am avut sa folosesc la fierbere asa ca am ,, ghicit '' ceva . Am inlocuit zeama de varza cu zeama de la gogosarii marinati . Ce sa va spun ? De cum au zarit pe masa slaninuta fiarta , musafirii au  fost cu ochii pe ea . Si.... ,,s-a topit'' rapid !!!:D Un aperitiv gustos , curat , si mult mai sanatos decat orice mezel procesat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg slanina proaspata cu soric ,de porc
  • 300 ml zeama de la gogosari marinati
  • 300 ml apa
  • 8 catei usturoi
  • 4 foi mici de dafin
  • 1 lingura boabe piper negru
  • codite de ceapa verde
  • codite de usturoi verde
  • sare
  • 1 lingura amestec boia rosie de ardei [ dulce , afumata + fulgi de chilli ]
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi verde :


  1. Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme .

  2. Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna .

  3. Se aduga deasupra zeama de gogosari , apa , piper boabe, sare , foi dafin , codite de ceapa verde si se pune la fiert .Acoperiti oala cu un capac .

  4. Fierbeti slanina timp de 30-40 minute . Slanina este fiarta cand intra in ea usor furculita .

  5. Curatati si pisati cateii de usturoi .

  6. Spalati usturoiul verde si-l taiati marunt .

  7. Scurgeti lichidul din oala . Scoateti slanina si o increstati in fasii la distanta de cate 2-3 cm.La servire se va portiona perpendicular pe taieturile intiale si va arata frumos .

  8. Cat slanina este fierbinte se unge bine cu usturoi pisat si cu amestecul de boia .

  9. Dupa ce se raceste la temperatura camerei se introduce la rece la frigider .

  10. La servire slanina fiarta se pudreaza pentru aspect cu boia rosie si cu piper proaspat macinat .

  11. Eu am adugat si usturoi verde care i-a dat un aspect proaspat si vesel .

  12. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Alegeti bucati de slanina cu soric si cu fasii de carne . Bucatile pot fi de pe burta sau falca porcului .Eu o prefer pe cea de pe burta .

2

Slanina este fiarta cand furculita intra usor in ea .

3

Noi am servit slaninuta fiarta cuboia impreuna cu paine neagra cu seminte intregi , ridichi mov si ceapa verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi verde " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

12.05.2016, 23:01

Roxana vad ca nu tie frica

Catalina L 1

18.05.2016, 20:56

extra

mihaelar63 1

18.05.2016, 23:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!