Slanina fiarta cu boia si usturoi verde

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2016 | 3650 vizualizari

 

 Am avut slanina proaspata de porc rasa Mangalita .Nu am pus-o toata la topit sau la afumat , am pastrat doua bucati frumoase[ asa cum imi place mie cu o fasie de carne ]  de pe burta . Zeama de varza nu am avut sa folosesc la fierbere asa ca am ,, ghicit '' ceva . Am inlocuit zeama de varza cu zeama de la gogosarii marinati . Ce sa va spun ? De cum au zarit pe masa slaninuta fiarta , musafirii au  fost cu ochii pe ea . Si.... ,,s-a topit'' rapid !!!:D Un aperitiv gustos , curat , si mult mai sanatos decat orice mezel procesat .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg slanina proaspata cu soric ,de porc
  • 300 ml zeama de la gogosari marinati
  • 300 ml apa
  • 8 catei usturoi
  • 4 foi mici de dafin
  • 1 lingura boabe piper negru
  • codite de ceapa verde
  • codite de usturoi verde
  • sare
  • 1 lingura amestec boia rosie de ardei [ dulce , afumata + fulgi de chilli ]
  • piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi verde :

  1. Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme .
  2. Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna .
  3. Se aduga deasupra zeama de gogosari , apa , piper boabe, sare , foi dafin , codite de ceapa verde si se pune la fiert .Acoperiti oala cu un capac .
  4. Fierbeti slanina timp de 30-40 minute . Slanina este fiarta cand intra in ea usor furculita .
  5. Curatati si pisati  cateii de usturoi .
  6. Spalati usturoiul verde si-l taiati marunt .
  7. Scurgeti lichidul din oala . Scoateti slanina si o increstati in fasii la distanta de cate 2-3 cm.La servire se va portiona  perpendicular pe taieturile intiale si va arata frumos .
  8. Cat slanina este fierbinte se unge bine cu usturoi pisat si cu amestecul de boia .
  9. Dupa ce se raceste la temperatura camerei se introduce la rece la frigider .
  10. La servire slanina fiarta se pudreaza pentru aspect cu boia rosie si cu piper proaspat macinat .
  11. Eu am adugat si usturoi verde care i-a dat un aspect proaspat si vesel .
  12.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Alegeti bucati de slanina cu soric si cu fasii de carne . Bucatile pot fi de pe burta sau falca porcului .Eu o prefer pe cea de pe burta .

2

Slanina este fiarta cand furculita intra usor in ea .

3

Noi am servit slaninuta fiarta cuboia impreuna cu paine neagra cu seminte intregi , ridichi mov si ceapa verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi verde " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (34)

mihaelar63 1

12.05.2016, 23:01

Roxana vad ca nu tie frica

Catalina L 1

18.05.2016, 20:56

extra

mihaelar63 1

18.05.2016, 23:41

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friganele - Mic Dejun