Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2016 | 922 vizualizari

 

Pentru ca a fost recent Ziua Dorului vin cu o mamaliguta preparata, din dor de mamaiga :D. Cu aceasta ocazie am testat formade tarta Tefal, recent achizitionata din camara Bucatarasului. Pot sa va spun ca am fost pe deplin multumita, puteti vedea din imagini ce frumos se desprindea mamaliguta si ce crusta a facut !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 faina malai
  • 300 g iaurt grecesc
  • 200 g rulada cascaval cu carnat
  • 200 g telemea vaca
  • 200 g branza burduf
  • 100 g slanina afumata
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt:


  1. Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati.

  2. Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn.

  3. Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor.

  4. Feliati cubulete slanina afumata.

  5. Spalati ceapa si o feliati rondele subtiri.

  6. Intr-o forma de tarta sau tava ne-aderenta se prajeste usor slaninuta si ceapa.

  7. Jumatate din prajeala se pune separat .

  8. Feliati rulada de cascaval rondele. Taiati telemeaua bucati.

  9. Se intinde pe fundul tavii jumatate din mamaliguta.

  10. Se distribuie jumatate din branzeturi pe toata suprafata.

  11. Se continua cu restul de mamaliga intinzandu-se inca un strat.

  12. Pentru a intinde mai usor mamaliga folositi o lingura si grasimea ramasa de la prajitul slaninei.

  13. Asezati restul de branzeturi in mod egal pe toata suprafata si presarati ceapa verde si slaninuta ramasa.

  14. Dati tava la cuptor 20 minute pentru gratinare.

  15. Decorati cu ardei iute rosu.

  16. Serviti mamaliguta insotita de muraturile sau salata preferata.

  17. Noi am avut salata de varza.

 

TIPS-URI

1

In loc de iaurt puteti folosi smantana.

2

Daca tava va permite puteti face mai multe straturi.

3

Se poate renuntala slanina. Inlocuiti cu unt sau ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

noiinbucatarie 1

16.05.2016, 09:23

ce bine arata mamaliguta asta!

mihaelar63 1

16.05.2016, 09:26

Rocsi , Ii inteleg

Catalina L 1

18.05.2016, 20:54

buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai