Aperitiv cald cu ou de prepelita

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2017 | 3286 vizualizari

 

 Musafirii, mai ca bateau la usa si eu nu aveam decat ciorba si friptura de cocos. Bonus, o bucatica de cotlet de porc. M-am grabit sa incropesc un aperitiv cald, cu ce aveam prin frigider. Reteta s-a conturat din mers si este perfectibila. De exemplu, eu am dorit sa pun totul o singura data la cuptor, sa se gratineze, dar ouale de prepelita nu doreau sa stea frumos deasupra, asa ca am fost nevoita sa le prajesc separat si apoi sa le ,, aplic '' !!!
    ,,Delicii de Paste "
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 4 linguri faina
  • 12 oua de prepelita
  • 2 linguri ketchup [fara conservanti]
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 zucchini
  • 200 gr branza maturata Chedar
  • 200 gr muschi file de porc [feliat]
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • rosii cherry pentru decor
  • sare
  • piper -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cald cu ou de prepelita:

  1. Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele.
  2. Sarati si presarati deasupra oregano uscat.
  3. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se indeparteze surplusul de faina.
  4. Prajiti in ulei incins pe ambele parti, cate 2 minute [ se vor coace si la cuptor).
  5. Asezati feliile de cotlet unse cu ketchup, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Spalati dovlecelul si-l feliati, avand grija sa obtineti tot cam 12 felii.
  7. Sarati feliile de dovlecel, dati prin faina alba si prajiti usor pe ambele parti, in acelasi ulei pe care l-ati folosit la prajitul carnii [ va avea un gust bun ]
  8. Se asaza peste fiecare bucata de carne unsa cu ketchup [ sa faca priza] cate o bucata de dovlecel, apoi cate o bucatica de branza si o felie de muschi file.
  9. Pentru ca ouale de prepelita au alunecat de pe muschiul file, am razuit putina branza si am dat tava la cuptor 5-10  minute, sa se gratineze.
  10. Am prajit ouale de prepelita, intr-o tigaie teflonata unsa cu putin ulei. Sarati usor.
  11. Am asezat pe un platou feliile cu carne, branza, dovlecel si muschi. Peste fiecare, am asezat cate un ou minuscul.
  12. Serviti gustarea calda alaturi de legumele preferate. Eu am ales rosii cherry.

                                     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa nu condimentati puternic mancarea .

2

In functie de preferintele invitatelor mici am preparat si felii fara dovlecel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cald cu ou de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

26.04.2017, 17:09

Merisor , esti invitata mea

mihaelar63 1

26.04.2017, 17:10

Miki , asa este si la noi , Mic-dejunul duminical este momentul de rasfat culinar in familie

mihaelar63 1

26.04.2017, 17:14

Cleme , chiar ne-disciplinate :S Trebuia sa iau nuiaua la ele )

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salată aperitiv cu brânză