Aperitiv cald cu ou de prepelita

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2017 | 1579 vizualizari

 

 Musafirii, mai ca bateau la usa si eu nu aveam decat ciorba si friptura de cocos. Bonus, o bucatica de cotlet de porc. M-am grabit sa incropesc un aperitiv cald, cu ce aveam prin frigider. Reteta s-a conturat din mers si este perfectibila. De exemplu, eu am dorit sa pun totul o singura data la cuptor, sa se gratineze, dar ouale de prepelita nu doreau sa stea frumos deasupra, asa ca am fost nevoita sa le prajesc separat si apoi sa le ,, aplic '' !!!
    ,,Delicii de Paste "
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 4 linguri faina
  • 12 oua de prepelita
  • 2 linguri ketchup [fara conservanti]
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 zucchini
  • 200 gr branza maturata Chedar
  • 200 gr muschi file de porc [feliat]
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • rosii cherry pentru decor
  • sare
  • piper -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cald cu ou de prepelita:


  1. Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele.

  2. Sarati si presarati deasupra oregano uscat.

  3. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se indeparteze surplusul de faina.

  4. Prajiti in ulei incins pe ambele parti, cate 2 minute [ se vor coace si la cuptor).

  5. Asezati feliile de cotlet unse cu ketchup, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

  6. Spalati dovlecelul si-l feliati, avand grija sa obtineti tot cam 12 felii.

  7. Sarati feliile de dovlecel, dati prin faina alba si prajiti usor pe ambele parti, in acelasi ulei pe care l-ati folosit la prajitul carnii [ va avea un gust bun ]

  8. Se asaza peste fiecare bucata de carne unsa cu ketchup [ sa faca priza] cate o bucata de dovlecel, apoi cate o bucatica de branza si o felie de muschi file.

  9. Pentru ca ouale de prepelita au alunecat de pe muschiul file, am razuit putina branza si am dat tava la cuptor 5-10 minute, sa se gratineze.

  10. Am prajit ouale de prepelita, intr-o tigaie teflonata unsa cu putin ulei. Sarati usor.

  11. Am asezat pe un platou feliile cu carne, branza, dovlecel si muschi. Peste fiecare, am asezat cate un ou minuscul.

  12. Serviti gustarea calda alaturi de legumele preferate. Eu am ales rosii cherry.


Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa nu condimentati puternic mancarea .

2

In functie de preferintele invitatelor mici am preparat si felii fara dovlecel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cald cu ou de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

26.04.2017, 17:09

Merisor , esti invitata mea

mihaelar63 1

26.04.2017, 17:10

Miki , asa este si la noi , Mic-dejunul duminical este momentul de rasfat culinar in familie

mihaelar63 1

26.04.2017, 17:14

Cleme , chiar ne-disciplinate :S Trebuia sa iau nuiaua la ele )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu carne si branza