Aperitiv oua umplute cu leber de casa

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2019 | 3082 vizualizari

 

  ,, Reteta  romaneasca "
    Nu am mai preparat oua cu pateu de ficat. Tocmai eram pregatita sa fac pateu de casa din ficatei de pui. Sotul meu care a inceput sa aiba idei culinare ma intreaba :''De ce nu faci tu ouale umplute cu leber ?". Buna idee!! Doar aveam lebar proaspat de casa, cum am taiat porcul.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua de gaina -de casa
  • 100 gr parmezan razuit
  • 200 gr smantana
  • 100 ml ulei
  • 1 bucata lebar de casa -productie proprie
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri mari cu iaurt grecesc
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • sare
  • piper
  • decor : salata verde ,masline negre fara samburi , ardei Kapia , castraveti murati [ tot de casa ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu leber de casa:

  1. Ouale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta .
  2. Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie tari .
  3. Decojiti ouale si le taiati un capacel  . Se scot galbenusurile .
  4. Galbenusurile se zdrobesc cu furculita si se adauga mustar , ulei , sare , piper si jumatate din cantitatea de smantana .
  5. Amestecati pana se omogenizeaza .
  6. Puteti folosi si un robot pentru bucatarie in acest scop .
  7. Gustati si sarati/piarati daca mai este nevoie .
  8. Se umpe ouale cu amestecul obtinut . Oule se pun pe o farfurie alaturata.
  9. Amestecul cu galbenusuri ramas  se omogenizeaza cu restul de smantana .
  10. Eu am mai pus si putin iaurt grecesc pentru ca am dorit sa fie mai acrisor si mai cremos .
  11. Un platou se decoreaza cu frunze de salata verde si se distribuie amestecul cu galbenusuri , iaurt ssi smantana.
  12. Se aseaza ouale pe platou cu albusul in sus .
  13. Razuiti parmezan pe deasupra .
  14. Decorati cu masline , ardei rosu si castraveti murati -dupa imaginatie .

TIPS-URI

1

In apa de fierbere a oualor se pune cu sare si putin otet sa nu se sparga coaja .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu leber de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ton