Aperitiv oua umplute cu leber de casa

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2019 | 777 vizualizari

 

  ,, Reteta  romaneasca "
    Nu am mai preparat oua cu pateu de ficat. Tocmai eram pregatita sa fac pateu de casa din ficatei de pui. Sotul meu care a inceput sa aiba idei culinare ma intreaba :''De ce nu faci tu ouale umplute cu leber ?". Buna idee!! Doar aveam lebar proaspat de casa, cum am taiat porcul.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua de gaina -de casa
  • 100 gr parmezan razuit
  • 200 gr smantana
  • 100 ml ulei
  • 1 bucata lebar de casa -productie proprie
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri mari cu iaurt grecesc
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • sare
  • piper
  • decor : salata verde ,masline negre fara samburi , ardei Kapia , castraveti murati [ tot de casa ]
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute cu leber de casa:


  1. Ouale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta .

  2. Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie tari .

  3. Decojiti ouale si le taiati un capacel . Se scot galbenusurile .

  4. Galbenusurile se zdrobesc cu furculita si se adauga mustar , ulei , sare , piper si jumatate din cantitatea de smantana .

  5. Amestecati pana se omogenizeaza .

  6. Puteti folosi si un robot pentru bucatarie in acest scop .

  7. Gustati si sarati/piarati daca mai este nevoie .

  8. Se umpe ouale cu amestecul obtinut . Oule se pun pe o farfurie alaturata.

  9. Amestecul cu galbenusuri ramas se omogenizeaza cu restul de smantana .

  10. Eu am mai pus si putin iaurt grecesc pentru ca am dorit sa fie mai acrisor si mai cremos .

  11. Un platou se decoreaza cu frunze de salata verde si se distribuie amestecul cu galbenusuri , iaurt ssi smantana.

  12. Se aseaza ouale pe platou cu albusul in sus .

  13. Razuiti parmezan pe deasupra .

  14. Decorati cu masline , ardei rosu si castraveti murati -dupa imaginatie .

 

TIPS-URI

1

In apa de fierbere a oualor se pune cu sare si putin otet sa nu se sparga coaja .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute cu leber de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

mihaelar63 1

08.01.2019, 00:53

Motane , Multumesc de nota

Gherca Daniela 1

08.01.2019, 10:51

mmm bune!

mihaelar63 1

08.01.2019, 13:47

Daniela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca cu branza dulce
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu oua de gasca si cartofi