Racitura cu curcan si castraveti murati

de mihaelar63 in Mezel de casa, 31 Ian 2015 | 2207 vizualizari

 

Am experimentat o racitura altfel . Atat de mult mi-a placut incat o voi repeta cat mai rapid cu putinta . Castravetii murati au un gust placut acrisor in racitura si o textura crocanta .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr sorici porc
  • 200 gr piept curcan
  • labele de la curcan
  • 2 castraveti murati
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boabe piper
  • 2 foi dafin
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura cu curcan si castraveti murati:

Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune .


Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele .


Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea .


Se fierbe o ora , se scoate capacul respectand regulile si se mai continua fierberea inca o ora la foc foarte mic .Ceapa se arunca.


la sfarsitul fierberii am adugat sare si usturoiul curatat si pisat .


Lasati sa se odihneasca [ 30 min]fiertura putin la loc rece . Se va forma o pojghita de grasime care se indeparteaza usor cu o spumiera.


Se distribuie in boluri mici carnea si labele de curcan .


Pe fundul fiecarui bol se aseaza rondele de morcov si de castravete murat . eu am pus si patrunjel verde pentru decor .


Turnati zeama in boluri in mod egal si lasati raciturile sa se inchege intr-un loc rece [ balcon , camara ] .

 

TIPS-URI

1

Inchegarea raciturilor este favorabila intr-un loc rece [ nu in frigider ] .

2

Daca faceti cantitate mai mare , raciturile , se pot pastra cateva zile .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura cu curcan si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

31.01.2015, 23:01

dantes 1

01.02.2015, 12:03

interesanta,trebuie sa incerc si eu

mirela0911 1

03.02.2015, 14:46

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc/ Racituri de porc