Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere

de mihaelar63 in Mezel de casa, 5 Oct 2018 | 253 vizualizari

 

,, Reteta inspirata de toamana''
 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la simpaticul nostru  Mutulica https://www.bucataras.ro/retete/slanina-fiarta-cu-usturoi-boia-si-piper-79637.html.
Cum s-ar spune, l-am luat nas pe Mutulica -adica sa naseasca reteta sa o maritam pe un premiu !!!
In reteta am mai adaugat pe langa boabele de piper, boabe de mustar. Am accentuat iuteala cu un ardei iute rosu. Tuica am inlocuit-o cu otet de mere si am dat aroma suplimentara cu doua mere.
 Sper sa va pleaca reteta inspirata de toamana si de Costel.
Am pregatit aceasta reteta pentru picnicul de duminica de la gradina.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg slanina porc cruda-rasa Mangalita
  • 3 linguri otet mere
  • 2 mere
  • 2 foi dafin
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingurita mustar boabe
  • 1 lingura cu varf boia ardei dulce
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere:


  1. Bucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate.

  2. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea.

  3. Puneti la fiert slanina cruda intr-o oala.

  4. Apa trebuie sa acopere lejer bucatile de slanina.

  5. Sarati si adaugati in apa de fiert, otetul de mere.

  6. Otetul de mere are rolul sa faca grasimea mai digerabila .Adica ,,taie"' gustul de grasime.

  7. Merele se spala si se taie in patru. Daca merele sunt proaspete, nu trebuie sa se curete de casulia cu seminte si nici de coaja. Oricum ele nu vor fi consumate.

  8. Spalati ardeiul iute.

  9. Adaugati in oala foile de dafin, ardeiul iute, merele taiate, boabele de piper si cele de mustar.

  10. Fierbeti timp de 15-20 minute.

  11. Incercati cu furculita daca slaninuta este fiarta.

  12. Nu fierbeti foarte mult slaninuta. Fiarta excesiv ea devine gelatinoasa.

  13. Opriti focul si lasati slanina sa se raceasca in apa in care a fiert.

  14. Curatati, spalati si pisati usturoiul.

  15. Usturoiul pisat se amesteca cu o lingura cu apa in care a fiert slanina si putina sare.

  16. Se scoate slanina si se scurge de apa si se unge cu usturoi.

  17. Presarati pe deasupra slaninutei fierte boia dulce de ardei.

  18. Serviti impreuna cu slanina fiarta ceapa rosie, ardei iute, mustar, muraturi dupa gust. Cine doreste, poate sa o consume si cu dulceata de ardei iute.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Cateva informatii despre rasa de porci Mangalita :http://rasamangalita.ro/

2

Alegeti grasime de pe burta cu un strat de carne la mijloc.

3

Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea.

4

Nu fierbeti foarte mult slaninuta. Fiarta excesiv, ea devine gelatinoasa.

5

Folositi o boia de ardei de calitate. Aceasta trebuie sa aiba o culoare rosie frumoasa si un gust placut de ardei rosu copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

09.10.2018, 14:05

Adi

mihaelar63 1

09.10.2018, 14:05

Mirela , chiar asa

mihaelar63 1

09.10.2018, 14:06

Rodica , sunt de acord cu tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Slanina cruda sarata