Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

de mihaelar63 in Mezel de casa, 21 Ian 2020 | 6367 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun "
 Din jambonul crud-uscat maturat aproape un an si jumatate ne ospatam intreaga iarna . Partea cu carne o servim ca atare sau se regaseste in salate sau diverse preparate . Dar ce sa fac cu partea cu slaninuta si sorici ? M-am gandit ca numai bine ar merge fiarta in zeama de varza acra si cu boia + usturoi .

 

INGREDIENTE

  • 700 gr jambon cu soric
  • 1 l zeama varza acra
  • 500 ml apa
  • 1 buc ardei iute
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 foaie dafin mare
  • 1 lingurita piper boabe
  • Topping:D :1catel usturoi+ 1 lingura ulei + boia dulce ardei + boia afumata dulce + chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra:

  1. Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa .
  2. Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru .
  3. Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat .
  4. Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua zi in  zeama in care a fiert . 
  5. Se incalzeste din nou zeama usor ca sa se degreseze jambonul de grasimi .
  6. Se scoate bucata de jambon din zeama in carea a fiert si se lasa sa se scurga si sa se zvante bine .
  7. Deasupra se pune uleiul , usturoiul pisat , putin dinchilli , boia dulce si boia afumata .
  8. Se maseaza bucata de jambon bine cu amestecul de condimente si usturoi .
  9. Pastrati la rece , dar nu inm frigider .
  10. Eu l-am lasat sa se raceasca bine afara si apoi l-am invelit in folie aluminiu si-l pastrez pe balcon.
  11. Serviti jambonul astfel pregatit alaturi de painea preferata , ceapa rosie si ardei iute .

                                             Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de sare jambonul a fost conservat cu sare si zeama de varza acra este de asemenea sarata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 750 lei
1699.99 lei
949.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

22.01.2020, 18:39

Nu sunt fana acestor preparate, dar prea bine arata!

Adi 1

22.01.2020, 18:56

Bun!

Catalina L 1

23.01.2020, 12:37

esxcelent

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

ieri la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

ieri la 17:38

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

ieri la 15:19

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

de S_I_D 1

pe 30.11 la 23:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba