Lebar

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 21 Dec 2015 | 1706 vizualizari

 

Lebarul este un mezel de casa asemanator cu pateul de porc. Va invit, cu drag, sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc;
  • 300 g inima de porc;
  • 675 g plamani de porc;
  • 400 g carne slaba de porc;
  • 300 g slanina cruda de porc;
  • 300 g slanina afumata de porc;
  • 4 cepe + 2-3 linguri ulei pentru calirea acestora;
  • apa;
  • sare;
  • piper negru macinat;
  • putin cimbru uscat;
  • doua mate groase, de porc (sau mai multe, in functie de lungimea lor).
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar:

Toata carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert bine de tot se scoate din apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati mari.


Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se lasa sa se raceasca.


Carnea se da prin masina de tocat prin sita mijlocie, apoi prin sita mica, o data cu ceapa calita. Peste acest amestec se pune sare, piper si putin cimbru uscat si se amesteca.


Se monteaza tulumba la masina de tocat, apoi pe aceasta se introduce un mat (pe care mai intai se sufla pentru a verifica daca este spart), care se leaga cu ata la capat. Se umple matul cu compozitia din carne, dar se lasa un pic mai lejer pentru a nu se sparge atunci cand se fierbe, apoi se leaga cu ata si la celalalt capat. La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea mat.


Matele umplute se pun la fiert in apa cu sare, la foc mic, si se inteapa cu un ac din loc in loc pentru a nu se sparge. Se fierb circa 30-40 de minute, dupa care se scot din apa si se pun la uscat, presate intre doua tocatoare, cu o greutate deasupra. Se servesc a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

diaconta 1

22.12.2015, 17:28

Super arata

Rocsi 1

22.12.2015, 20:44

Andra_Constantinescu 1

22.12.2015, 23:56

Multumesc, tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Lebar