Toba de casa

de Constelatialeu in Mezel de casa, 22 Dec 2013 | 25164 vizualizari

 

E printre preparatele nelipsite de la masa de Craciun,ca de aia suntem romani,sa mancam romaneste.....

 

INGREDIENTE

  • rinichi 6
  • inima 3
  • urechi de porc 6
  • capatana de porc 1
  • limba 1
  • burta si basica de la porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Pentru ca am facut mai multa, sa impartim, cu mama, cu surorile, am mai cumparat organe, fata de cele ale porcului sacrificat.


Se pun organele la fiert intr-un tuci mare, se adauga si sare. Din cand in cand se ia spuma formata. Se lasa sa fiarba pana incepe sa cada carnea si soriciul de pe capatana. Dupa ce au fiert se scot si se lasa la racit, de preferat pana a doua zi (noi asa am facut, adica mama, ca eu am participat la taiat si umplut). Apa in care au fiert nu se arunca, se lasa la racit si cand s-a racit se aduna grasimea de deasupra, ramanand gelatina formata. Racite, organele se taie in bucatele potrivite, se condimenteaza, se adauga din gelatina in care au fiert, aici ne dam seama cat sa adaugam, dupa ce omogenizam amestecul, se simte la mana daca mai este nevoie, sa fie o umplutura nu foarte intepenita.


Apoi trecem sa umplem stomacul, vezica si cecul porcului, dupa ce au fost curatate bine. Se umplu in asa fel incat sa nu plesneasca la fiert. Se cos partile pe unde am umplut, se pune tuciul pe foc cu restul de zeama ramasa, se aseaza tobele si se lasa la fiert cca 1 ora la foc domol. Se scot se aseaza pe fund si deasupra se pun greutati ca sa se preseze, apoi se dau la fum.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

jolygina 1

17.12.2014, 11:28

Panacris 1

22.12.2014, 18:44

Rahela Velicu 1

27.12.2016, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Cighiri din organe de porc