Carnati afumati

de Bucataras Medi in Mezel de casa, 27 Dec 2010 | 5045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
  • -usturoi(1 capatana/kg de carne)
  • -piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
  • -sare(circa 30 g/kg de carne)
  • -1 ardei iute uscat dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii)
  • -1 lingurita rasa /kg boia de ardei dulce/iute (dupa preferinta)
  • -apa sau zeama de carne
  • -mate subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati afumati:

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute.


Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper,boia de ardei si ardei iute.Se framanta bine pentru o omogenizare uniforma . Se adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa.Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut.Dupa ce matele au fost umplute , carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce(eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejarAu iesit deliciosi.

Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

ionix 1

28.12.2010, 13:49

Miha... trebuia să folosesc singularul

Bucataras Medi 1

28.12.2010, 22:28

Medi... doar dacă eşti pe dos... ca să nu zici pe invers ....................

adry88 1

04.06.2011, 10:12

sunt super buni ce pofta mi sa facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Carnati macelaresti de Burdujeni