Toba de casa

de Oana in Mezel de casa, 25 Dec 2009 | 33970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc
  • 4 inimi de porc
  • 8 rinichi de porc
  • 1/2 capatana de porc
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • stomac de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Rinichii se taie pe jumatate si se curata de toate fibrele, apoi se tin in apa rece cu otet. Limba se opareste cu apa fierbinte si se curata bine. Inimile se taie pe jumatate si se curata de grasime si vasele de sange. Capatana se parleste, se spala.

Toate organele se pun intr-o oala mare si se dau intr-un clocot. Apoi se spala cu apa calduta si se pun din nou la fiert cu foi de dafin, sare si boabe de piper. Se fierbe pana se desprinde carnea de pe capatana.

Se scot apoi din oala, se lasa la racit si toaca cubulete. Apa din oala nu se arunca! Se amesteca organele, se gusta de sare si se mai pune piper macinat.

Stomacul de porc se freaca cu sare si se curata de pielea din interior, apoi se spala bine cu apa fierbinte si se freaca iar cu sare si malai, ca sa se albeasca. Apoi se spala cu apa rece si se tine intr-un vas cu apa si otet. Inainte de umplere se mai spala o data!

Stomacul se umple apoi cu compozitia de organe, se coase cu ata groasa la capat si se pune in oala cu zeama in care au fiert organele. Se inteapa cu un ac gros si se fierbe la foc mic 20 de minute. Se scoate, se pune pe o tava, iar deasupra se pune un fund de lemn si o greutate deasupra, ca sa se preseze. Se tine la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

16.12.2018, 03:47

Ce frumoasa sectiune

Sidy 1

16.12.2018, 07:52

Foarte gustoasa si aspectuoasa. La noi se poate pune si la fum, apoi...

Oana 1

17.12.2018, 12:31

Multumesc! Abia astept si anul asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati in mate de oaie