Lebar

de dantes in Mezel de casa, 6 Ian 2016 | 1948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de porc
  • 3 kg gusa de porc
  • 0,5 kg ceapa
  • mate de porc
  • sare, piper, cimbru
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar:

Se spala bine ficatul si gusa de porc, se pune la fiert intr-o oala mare gusa si cand este aproape fiarta se adauga si ficatul si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se scot din apa pe care o pastram si se lasa la racit dupa care le dam prin masina de tocat carne de doua ori impreuna cu ceapa calita in putin ulei. Compozitia o condimentam dupa gust cu sare, piper si cimbru si o framantam bine pana devine o pasta omogena daca este nevoie putem adauga din apa in care am fiert carnea.

Montam pe masina de tocat carne dispozitivul pentru umplut carnati si trecem la umplerea matelor la dimensiunea pe care o dorim intepind din cand in cand cu un ac,cand am terminat punem la foc oala cu apa in care am fiert carnea si punem lebarul la fiert pe foc mic circa 20 minute dupa cate il scoatem si il lasam sa se scurga bine de apa si il stergem cu un servetel absorbant si se pastreaza la rece. Cine doreste il poate afuma pentru a fi pastrat un timp mai indelungat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Lebar-0
Lebar-1
Lebar-2
Lebar-3
Lebar-4
Lebar-5
Lebar-6
Lebar-7

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

07.01.2016, 19:51

Este un preparat foarte bun!

Zamfira

Zamfira 1

09.01.2016, 08:03

mihaelar63

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:51

Sanatos si gustos , preparat in casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!