Carnati picanti

de Bucataras Medi in Mezel de casa, 8 Ian 2014 | 10088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
  • usturoi(1 capatana/kg de carne)
  • piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
  • sare(circa 30 g/kg de carne) -
  • 1 ardei iute uscat /kg de carne-
  • 1 lingurita rasa /kg boia de ardei iute -
  • apa sau zeama de carne -
  • mate subtiri
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati picanti:

Se toaca carnea si o data cu ea se da prin masina de tocat usturoiul si ardeiul iute. La acerst amestec se adauga sarea, piperul si boiaua. Se framanta bine pentru o omogenizare buna. Se adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa. Cu aceasta compozitie se umplu matele. Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut. Dupa ce matele au fost umplute, carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce (eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejar. Au iesit deliciosi.


Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati picanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

08.01.2014, 20:21

laura_n 1

09.01.2014, 16:50

ce buni tre sa fie, mai ales picanti

vioreltoader 1

02.04.2014, 17:43

din cate stiu eu rumegusul de stejar nu este indicat la afumare pt care un mare continut de tanin care este toxic.se foloseste rumegus de fag,prun sau visin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Carnati de porc