Carnati picanti

de Bucataras Medi in Mezel de casa, 8 Ian 2014 | 10357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
  • usturoi(1 capatana/kg de carne)
  • piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
  • sare(circa 30 g/kg de carne) -
  • 1 ardei iute uscat /kg de carne-
  • 1 lingurita rasa /kg boia de ardei iute -
  • apa sau zeama de carne -
  • mate subtiri
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati picanti:

Se toaca carnea si o data cu ea se da prin masina de tocat usturoiul si ardeiul iute. La acerst amestec se adauga sarea, piperul si boiaua. Se framanta bine pentru o omogenizare buna. Se adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa. Cu aceasta compozitie se umplu matele. Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut. Dupa ce matele au fost umplute, carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce (eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejar. Au iesit deliciosi.


Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati picanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

08.01.2014, 20:21

laura_n 1

09.01.2014, 16:50

ce buni tre sa fie, mai ales picanti

vioreltoader 1

02.04.2014, 17:43

din cate stiu eu rumegusul de stejar nu este indicat la afumare pt care un mare continut de tanin care este toxic.se foloseste rumegus de fag,prun sau visin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa