Pastrama de rata

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 26 Noi 2016 | 2417 vizualizari

 



Pastrama de rata am facut-o dupa modelul pastramei de pui si a iesit foarte buna. Data viitoare o sa incerc si alta reteta. :) Satisfactia mea a atins cote maxime, atunci cand in timp ce faceam pozele de final, pisoiul meu biped “fura” feliutele de pastrama. De abia au scapat cele din imagine :D

 

INGREDIENTE

  • piept de rata-700 g
  • 1 l apa
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • piper negru boabe
  • frunze de dafin
  • 50 ml ulei
  • piper negru macinat dupa gust
  • 1 lingurita boia ardei dulce sau iute
  • 4-5 catei usturoi
  • salvie
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de rata:



Spalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea in vas si o dam la rece cca. 24 h. Dupa cele 24 de ore, scoatem carnea, o spalam un pic si o lasam la scurs. Intre timp, amestecam uleiul cu piperul macinat, boia si usturoiul pisat. Asezam bucatile de rata intr-o tava si le ungem pe o parte cu amestecul de ulei si presaram salvie, apoi le intoarcem pe cealalta parte, le ungem si presaram rozmarin. Acoperim tava si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca. o ora. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca acoperita. Yammy...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

reisnaor_2006 1

26.11.2016, 10:13

CameliaR 1

26.11.2016, 10:37

Rahela Velicu 1

28.11.2016, 20:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de porc