Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 19 Noi 2018 | 1193 vizualizari

 

Un mezel de casa ce poate fi usor preparat. Noi am avut o slanina de mangalita afumata ce-mi parea foarte sarata. M-am gandit sa o transform prin fierbere in slanina fiarta cu boia si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr slanina afumata de mangalita
  • 2 foi de dafin
  • 2 ardei iuti
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura boia rosie dulce de ardei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia:


  • Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale.

  • Spalati bucatile de slanina cu apa calda.

  • Increstati usor slanina formand mici patrate.

  • Prin increstare se patrunde mai repede la fierbere si se usturoiaza mai usor bucata in adancime.

  • Puneti bucatile de slanina la fiert cu foi de dafin si ardei iute.

  • Curatati usturoiul.

  • Pisati foarte marunt usturoiul prin presa speciala.

  • Usturoiul se amesteca cu putina apa sa fie ca o pasta.

  • Dupa 20 minute se scurge slaninuta de apa si, cat este calda, se unge bine cu usturoi.

  • Presarati deasupra cu boia dulce de ardei si piper.

  • Serviti dupa racire insotita cu ardei iuti, praz, ceapa rosie, verde sau chiar cu mustar.



 

TIPS-URI

1

Nu am pus sare. Slanina afumata a fost excesiv sarata si prin fierbere a pierdut din sare.

2

Daca se fierbe prea mult slanina, ea devine gelatinoasa si neplacuta la servire.

3

Incercati cu o furculita si, daca reusiti sa intepati usor bucata de slanina, se opreste fierberea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

20.11.2018, 18:29

super!

Rocsi 1

20.11.2018, 20:35

dantes 1

25.11.2018, 09:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui