raluca95

1

Bucataras
incepator

Barnsley

Bucataras din 11.01.2015

RETETE45
PRIETENI114
Retete / Dulciuri

French toast cu capsuni

In Dulciuri la 9 Feb 2016

Incepem prin a taia capsunile feliute sau cubulete si le punem intr-un bol cu cele doua linguri cu miere. Punem jumatate din cantitatea de lapte pe foc cu coaja de portocala si doua linguri de zahar pana incepe sa fiarba. Cand laptele a inceput sa fiarba, stingem focul si il amestecam cu...

Gogosele cu zahar si scortisoara

In Dulciuri la 21 Iul 2015

Începem prin a încălzi laptele. Într-un bol punem drojdia uscată cu o lingură de zahăr, adăugăm peste jumătate din laptele încălzit şi amestecăm sa se dizolve. In laptele ramas topim untul si adaugam restul de zahăr. Într-un bol cernem făină...

Prajitura cu caise

In Dulciuri la 20 Iun 2015

Incepem prin a taia caisele pe care le punem intr-un bol cu o lingura de zahar. Separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul si amestecam bine. Cand s-a omogenizat adaugam si ricotta si iaurtul. Separat batem albusurile spuma cu un...

Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere

In Dulciuri la 5 Iun 2015

Mai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la tava) . Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare topim...

Cinnamon rolls

In Dulciuri la 2 Iun 2015

Incepem prin a cerne intr-un bol faina si a o amesteca cu sarea. Intr-un alt bol amestecam laptele cald cu drojdia si mierea, iar cand acestea s-au dizovat adaugam si uleiul. Peste componentele ude adaugam cele uscate si amestecam bine cu o spatula pana obtinem un aluat lipicios asemanator cu cel...

Tort cu crema de cocos si de ciocolata

In Dulciuri la 31 Mai 2015

Incepem cu blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam...

Pancakes cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 25 Apr 2015

Intr-un castron amestecam bine ouale, zaharul, sarea, uleiul si esenta de lamaie adaugand alternat faina (pe care am amestecat-o cu praful de copt intr-un bol)  si lapte, avand grija sa nu faca cocoloase. Din  aceasta compozitie incepem sa coacem clatitele intr-o tava antiaderenta, mie...

Prajitura cu morcov

In Dulciuri la 22 Apr 2015

Amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase apoi adaugam uleiul si amestecam pana cand obtinem o compzitie omogena. Intr-un bol amestecam morcovii dati pe razatoare, faina,nuca si praful de copt, le adaugam peste galbenusuri si amestecam bine. Separat batem albusurile cu praful...

Cornuri cu jeleu de mere

In Dulciuri la 19 Apr 2015

Incepem cu aluatul : punem drojdia cu o lingurita de zahar la dizolvat in laptele caldut. Intre timp punem intr-un vas cele doua oua, coaja de portocale, zaharul, uleiul, sucul de portocale si adaugam si laptele cu drojdia si amestecam cu un tel. Separat amestecam 350g de faina cu sarea si o...

Milkshake cu capsuni si banane

In Dulciuri la 18 Apr 2015

Intr-un vas inalt, punem laptele, iaurtul, bananele decojite si capsunile taiate, mierea si mixezi cu mixerul vertical. Sau, mai simplu, punem totul in blender si lasam pana se omogenizeaza tot.

Prajitura Caramida de ciocolata

In Dulciuri la 14 Apr 2015

Incep prin a bate spuma albusele cu praful de sare si zaharul, dupa care adaugam elementele uscate (amidonul,cacao,nuca si praful de copt pe care le-am amestecat intr-un bol) si amestecam cu o spatula de sus in jos pentru a mentine cat mai aerata compozitia pe care o punem intr-o tava tapetata cu...

Savarine cu crema de lamaie

In Prajituri la 23 Mar 2015

Incepem prin a dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut. Intr-un vas cernem faina, adaugam praful de sare si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc si turnam laptele si uleiul, adaugam cele 2 oua si coaja de lamaie si amestecam cu o spatula pana cand compozitia devine omogena si...

Steluta bicolora

In Dulciuri la 14 Mar 2015

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si uleiul si framantam pana obtinem un aluat consistent. Acesta il impartim in doua parti: in una adaugam...

Tarta cu crema de branza si banane si topping de caramel

In Dulciuri la 16 Ian 2015

Incepem prin a framanta aluatul : amestecam prima oara margarina, zaharul, galbenusul si oul, apoi adaugam faina cu praful de copt si praful de sare si framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il invelim in pelicula si il punem la rece 20 de minute. Dupa cele 20 de minute il intindem in...

Budinca din cozonac

In Dulciuri la 11 Ian 2015

Eu am inceput prin a pune stafidele la inmuiat intr-un pahar cu putina apa calda si esenta de rom ( eu am folosit rom) dupa care am taiat cozonacul felii. Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si adaugam zaharul si coaja de portocala, cand compozitia s-a omogenizat am adaugat incet incet...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2016

Paine fara framantare

publicat la 09.02.2016

Pilav de bulgur cu legume

publicat la 09.02.2016

French toast cu capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Dacă râzi de greșelile pe care le faci s-ar putea să îți lungești viața. Dacă râzi de greșelile altuia s-ar putea să ți-o scurtezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]