Tortulete cu crema de branza

de Miha in Torturi, 11 Feb 2015 | 4531 vizualizari

 

Nu puteam sa ma dezic de traditie si sa nu-i aduc Elei, de ziua ei, ceva cu ciocolata. Dupa indelungi cautari am gasit ceva care sa fie... mai multe!! :))))))
La multi ani Ela! Sa ai parte de fericire, sanatate si spor in toate! La dublu! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g crema de branza 
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru gemul de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 bucatica de cca 3 cm ghimbir proaspat
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • folie cu buline (folosita la ambalaj)
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 zahar vanilat
  • fructe de padure (coacaze rosii si afine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete cu crema de branza:

Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.


Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros va fi gemul dupa ce se raceste. Se lasa la racit.


Ghimbirul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, il punem intr-o bucata de tifon si-l scurgem bine de zeama. Zeama o punem peste gem si omogenizam.


Daca nu va deranjeaza firisoarele de ghimbir il puteti pune cu totul.


Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.


Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Blatul se scoate pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) si se lasa la racit.


Daca optati sa faceti un tort si nu tortulete, coaceti compozitia intr-o tava de 24-26 cm diametru.


Crema:


Crema de branza Almette o punem intr-un castron. Punem zaharul si zaharul vanilat, untul moale la temperatura camerei si mixam totul pana obtinem o crema omogena.


Din blatul racit decupam cerculete de marimea inelului pentru ornat. Punem in inel cate in cerc de blat, ungem cu gem, un strat de crema si acoperim cu un alt cerc de blat.


Pentru efecte vizuale puteti sa ungeti si cel de-al doilea cerc de blat cu gem de capsuni


Pentru decor:


Ciocolata o topim pe baie de aburi cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.


Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan.


Ornam cu frisca batuta si fructe de padure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

monik80 1

19.03.2015, 08:49

super bune

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:38

Ok !!! Astept tortul de ziua mea sa vad cu ce-l faci cu peste , cu salata , sau cu ciorba ))

ela 1

14.09.2015, 17:05

le-am vazut intr-un meniu si mi-am amintit de ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de Dragobete