Budinca din cozonac

de raluca95 in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 658 vizualizari

 

Dupa sarbatori toti avem acele resturi de cozonac uscate cu care nu stim ce sa facem, in cazul meu am avut chiar un cozonac intreg si citind pe diferite site-uri diverse retete, m-am decis sa fac propria mea budinca :)))

 

INGREDIENTE

  • Felii de cozonac (eu am avut unul intreg)
  • o mana de stafide inmuiate in apa calduta (eu am pus si putin rom pentru a le aromatiza)
  • bucatele de ciocolata (alba, neagra depinde de preferinte, eu am pus din ambele)
  • 750 ml lapte
  • 5 oua
  • jumatate de pahar de zahar (depinde de cat de dulce vreti budinca)
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare
  • putin unt (pentru uns tava)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din cozonac:

Eu am inceput prin a pune stafidele la inmuiat intr-un pahar cu putina apa calda si esenta de rom ( eu am folosit rom) dupa care am taiat cozonacul felii. Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si adaugam zaharul si coaja de portocala, cand compozitia s-a omogenizat am adaugat incet incet laptele la temperatura camerei (sau rece).


Am uns tava cu unt, am asezat feliile de cozonac peste care am preserat stafidele scurse si bucatelele de ciocolata, apoi am varsat deasupra compozitia din lapte si oua si l-am lasat 2 minute cat aceasta sa se aseze bine in tava dupa care l-am dat la cuptor la 180 de grade pana cand suprafata budincii a devenit usor maronie si s-a format o crusta crocanta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

raluca95 1

13.01.2015, 17:07

va multumesc

merisor 1

14.01.2015, 22:05

Tare buna-i budinca ta!
Bine ai venit!

raluca95 1

14.01.2015, 22:35

Multumesc mult! :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune - de post