Budinca din cozonac

de raluca95 in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 2633 vizualizari

 

Dupa sarbatori toti avem acele resturi de cozonac uscate cu care nu stim ce sa facem, in cazul meu am avut chiar un cozonac intreg si citind pe diferite site-uri diverse retete, m-am decis sa fac propria mea budinca :)))

 

INGREDIENTE

  • Felii de cozonac (eu am avut unul intreg)
  • o mana de stafide inmuiate in apa calduta (eu am pus si putin rom pentru a le aromatiza)
  • bucatele de ciocolata (alba, neagra depinde de preferinte, eu am pus din ambele)
  • 750 ml lapte
  • 5 oua
  • jumatate de pahar de zahar (depinde de cat de dulce vreti budinca)
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare
  • putin unt (pentru uns tava)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca din cozonac:

Eu am inceput prin a pune stafidele la inmuiat intr-un pahar cu putina apa calda si esenta de rom ( eu am folosit rom) dupa care am taiat cozonacul felii. Intr-un bol batem ouale cu praful de sare si adaugam zaharul si coaja de portocala, cand compozitia s-a omogenizat am adaugat incet incet laptele la temperatura camerei (sau rece).

Am uns tava cu unt, am asezat feliile de cozonac peste care am preserat stafidele scurse si bucatelele de ciocolata, apoi am varsat deasupra compozitia din lapte si oua si l-am lasat 2 minute cat aceasta sa se aseze bine in tava dupa care l-am dat la cuptor la 180 de grade pana cand suprafata budincii a devenit usor maronie si s-a format o crusta crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

raluca95 1

13.01.2015, 17:07

va multumesc

Merisor 1

14.01.2015, 22:05

Tare buna-i budinca ta!
Bine ai venit!

raluca95 1

14.01.2015, 22:35

Multumesc mult! :*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu stafide