Prajitura Caramida de ciocolata

de raluca95 in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 1922 vizualizari

 

Aceasta este prajitura nelipsita la sarbatori.. sper sa va placa :D

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 280 g de zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 4 lingurite de cacao
  • 3 linguri de amidon
  • un praf de copt
  • 2 foi de napolitana

Crema

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de cafea
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri de cacao
  • 150 g ciocolata menaj
  • 250 g margarina la temperatura camerei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Caramida de ciocolata:

Incep prin a bate spuma albusele cu praful de sare si zaharul, dupa care adaugam elementele uscate (amidonul,cacao,nuca si praful de copt pe care le-am amestecat intr-un bol) si amestecam cu o spatula de sus in jos pentru a mentine cat mai aerata compozitia pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o vom baga in cuptor la 180 de grade pana cand trece proba scobitorii.


Intre timp pregatim si crema: amestecam cafeaua si zaharul si le punem pe foc, cand s-a dizolvat zaharul adaugam cacaoa si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase. adaugam ciocolata (taiata cat mai marunt) amestecand continuu pe foc mic pana cand aceasta se topeste. Aceasta compozitie fierbinte o adaugam peste cele 8 galbenuse si le frecam bine pana cand compozitia se raceste. Dupa care batem spuma margarina si adaugam incet incet crema de ciocolata si galbenuse facuta in prealabil.


Montarea se face astfel: o foaie de napolitana, crema, blatul, crema, cealalta foaie de napolitana si ornati cum vreti.. eu am lasat doua linguri de crema pe care le-am intins pe napolitana si dupaia cu ajutorul unei furculite am facut niste modele.

 

TIPS-URI

1

Blatul este de fapt o specie de bezea si odata racit devine putin umed in centru si ciocolatos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Caramida de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

raluca95 1

15.04.2015, 23:41

Hai Rocsi

iri_iri 1

16.04.2015, 00:47

Buna, buna

raluca95 1

16.04.2015, 07:44

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de branza cu iz de ciocolata