Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"

de Corinuta in Dulciuri, 22 Noi 2014 | 2552 vizualizari

 

Un cozonac cu arome si culori de toamna....mie asa mi s-a parut. Tare imi place cand afara e frig, casa sa mi se incalzeasca de la cuptor si sa se umple de aroma scortisoarei si a merelor coapte. Este foarte pufos si gustos, va sfatuiesc sa-l incercati cu incredere!

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 420 g faina
  • 140 ml lapte
  • 60 g unt moale
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie sau portocala

Ptr umplutura:

  • 1-2 linguri unt moale
  • 4-5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 2 mere
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread":

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, apoi se amesteca cu untul si zaharul ramas si se toarna peste faina impreuna cu ouale batute. Se framanta aluatul pana devine neted si nelipicios, iar daca este nevoie mai adaugam 1-2 linguri de faina sa ne ajute la framantat. Se acopera aluatul si se lasa sa dospeasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent.


Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu untul.


Pe masa infainata se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, apoi se unge cu umplutura de scortisoara si zahar. Se taie in dreptunghiuri de aprox. 5 X 8 cm si pe fiecare dreptunghi asezam 2-3 felii de mere. Se aseaza bucatile de aluat una peste alta, apoi le punem intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Il acoperim si lasam din nou la dospit inca 20 de minute.


Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem cozonacul la copt pentru 35 de minute. Daca observati ca varfurile se coc prea repede , acoperiti cozonacul cu o folie de aluminiu in ultimele 10 minute.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

la aluat si/sau la umplutura se mai poate adauga o esenta de vanilie sau zahar vanilinat

2

cand suprapuneti feliile de aluat, lasati cate un cm distanta intre capete

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Rocsi 1

23.11.2014, 20:40

Bun, bun de tot!

Corinuta 1

24.11.2014, 09:28

DianaW 1

10.11.2016, 14:45

Multumesc pentru reteta . Am facut-o si a iesit foarte buna . Toate cele bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios