Napolitane Bengoase

de Carmen in Dulciuri, 5 Feb 2017 | 1120 vizualizari

 

Ce sa fac repede, bun si sa se poata transporta in siguranta?
Napolitane sau Napotalane.
La noi in casa se numesc Napotalane de pe vremea cand Vic era foarte mic.
Pentru ca au fost gustate la Revelionul Bucatarsilor si pentru ca am promis si pentru ca este felul meu de a multumi site-ului Bucataras pentru distractie!
Atentie! Reteta contine muuuult zahar! Consumat moderat nu dauneaza sanatatii!

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar + 250 g zahar
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 2-3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • nuca, nuca de cocos, alune, ce va place si cat credeti ca merge sau aveti (eu pun cam o mana)
  • esente ce va plac (vanilie, migdale, rom)
  • un pachet foi de napolitane din comert
Portii: 50
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane Bengoase:

Se pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze.


Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala.


Se tranteste tot maclavaisul peste zaharul ars. O sa se revolte nitelus, dar nu de panica. Dai de cateva ori cu lingura cat sa iasa o pasta frumoasa.


Se parfumeaza si se imbogateste cu adaosul de nuci, alune.... cum am discutat, cat ai, cat vrei, cat poti


Repede de tot de umple foile. Se pune o greutate si se lasa la rece.


Se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

daca nu e important cate nuci pui, e foarte important sa nu pui si albusurile. O cantitate mai mare de albus inmoaie foaia si nu o sa auzi krant !

2

ca greutate folosesc un fund de lemn si un bidon de 10 l de apa peste.

3

nucile daca se baga la cuptor inainte, vor avea o savoare desavarsita

4

amestecul rece in contact cu zaharul fierbinte va produce o chestie care te va face sa exclami : mamaaaa! Nu e panica, amesteci pe foc pana cand vei excalama celalalt mamaaaaaaaaa ce frumusete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane Bengoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

kytz 1

08.02.2017, 23:08

Tare bune!

miki_a 1

09.02.2017, 13:59

Super bune!

dantes 1

10.02.2017, 08:54

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitane