Gogosele cu zahar si scortisoara

de raluca95 in Dulciuri, 21 Iul 2015 | 1293 vizualizari

 

Am vazut un video pe youtube cu o reteta asemanatoare si am zis sa o incerc. Eu zic ca au iesit bune! :D

 

INGREDIENTE

  • 500g făină
  • 300 ml lapte
  • 10 g drojdie uscată
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • coaja de la jumătate de lămâie
  • jumatate de linguriță de sare

+4 linguri de zahar+1 linguriță de scorțișoară

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu zahar si scortisoara:

Începem prin a încălzi laptele. Într-un bol punem drojdia uscată cu o lingură de zahăr, adăugăm peste jumătate din laptele încălzit şi amestecăm sa se dizolve.


In laptele ramas topim untul si adaugam restul de zahăr. Într-un bol cernem făină amestecată cu jumătatea de lingurita de sare, adăugăm cele doua galbenusuri si drojdia si amestecăm cu o spatula, dupa care adaugăm încet si laptele cu unt si coaja de lămâie si amestecăm pana cand aluatul devine elastic dupa care il transferam pe blatul de lucru tapetat cu făină si il framântăm cam 4/5 minute. Il punem in bolul uns cu putin ulei si ungem si aluatul putin cu ulei astfel incat nu se va forma acea crusta subțire cand il lăsăm la crescut.


Cand aluatul si-a dublat volumul il intindem pana obtinem o foaie de 1,5 cm aproximativ si tăiem in pătrățele pe care le mai lăsăm la crescut 20 de minute aproximativ. Acestea le prăjim in baie de ulei si le dăm prin cele 4 linguri de zahăr amestecate cu scortisoară sau prin zahăr vanilat. Poftă bună! :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu zahar si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

raluca95 1

21.07.2015, 23:03

Multumesc

miki_a 1

22.07.2015, 10:41

Buneee!

raluca95 1

22.07.2015, 21:14

Mulțumesc Ela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese