Paine fara framantare

de raluca95 in Piine, 9 Feb 2016 | 750 vizualizari

 

Recunosc ca reteta am vazut-o la un brutar din new york si mi-a placut foarte mult, asa ca am zis sa o incerc, si chiar a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina 000
  • o lingurita de drojdie dizolvata in doua/trei linguri de lapte caldut sau daca aveti proaspata si mai bine, puneti cam 15/20 g
  • o cana de apa (eu am folosit minerala, dar in reteta originala folosea apa simpla)
  • o lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Este foarte rapida. Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu sarea, adaugam drojdia dizolvata si apa si amestecam cu o lingura pana se ¨aduna¨ aluatul. Aluatul va fi moale si lipicios, da e bine asa. Il acoperim si il bagam la frigider unde il lasam pentru cel putin 12 ore. Eu l-am framantat pe la 3 dupamasa si a doua zi la 8 dimineata am scos aluatul.


A doua zi, scoatem aluatul din frigider si il turnam pe blatul de lucru pudrat cu multa faina pentru a evita ca acesta sa se lipeasca. Infainam bine suprafata si mainile si il aplatizam formand un dreptunghi pe care il impaturim astfel: partea stanga o ducem catre centru, iar partea dreapta o punem peste, dupa care intoarcem sulul si il mai impaturim o data. Pe un prosop curat de bucatarie punem multa faina punem painea cu ¨deschizatura¨ in jos, punem iar faina peste si acoperim (eu am folosit servetele groase de bucatarie pentru orice eventualitate ) si il lasam asa cam o ora. Incingem cuptorul la temperatura maxima (de obicei 250) cu o oala cu capac in interior.


Cu miscari rapide, ridicam painea si o punem in oala incinsa cu ¨deschizatura" in sus si punem capacul. O lasam asa cam 30 de minute, dupa care o mai lasam 15 minute fara capac pentru ca sa se rumeneasca painea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

16.02.2016, 12:30

raluca95 1

16.02.2016, 15:48

mihaelar63 1

18.05.2017, 16:17

De mult timp imi propun si eu sa o ,,execut ''

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare