Tort cu crema de cocos si de ciocolata

de raluca95 in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 820 vizualizari

 

Daca tot am facut 20 de ani un tort nu putea sa lipseasca. ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • o esenta de vanilie

Crema cocos:

  • 450 g ricotta
  • 150 g fulgi nuca de cocos
  • 30 g zahar + 15 g zahar vanilat
  • un varf de lingurita de sare
  • 400 g frisca indulcita

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 200 g smantana frisca
  • 200 g frisca batuta

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • o esenta buna de rom

+ frisca pentru acoperit tortul si eventual pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cocos si de ciocolata:

Incepem cu blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) si o dam la cuptor la 180/190 de grade pana trece proba cu scobitoarea.


Crema de ciocolata: Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si o dam la frigider sa se raceasca. O data racita o batem cu mixerul si o adaugam peste celelalte 200 g de frisca batuta si amestecam compozitia cu o spatula cu miscari de jos in sus.


Crema de cocos: Amestecam ricotta cu praful de sare si zaharul bine si adaugam fulgii de cocos. Separat batem frisca peste care adaugam compizitia de mai sus si amestecam cu o spatula cu miscari de jos in sus sa ramana pufoasa.


Siropul: Punem apa cu zaharul pe foc si amestecam pana se dizolva, stingem focul si adaugam esenta de rom si lasam la racit.


Cand blatul s-a racit il taiem in trei si incepem sa creem tortul: insiropam blatul si cu ajutorul a doua sace a poche punem alternat cele doua creme in cercuri incepand cu un centru de crema de cocos, crema de ciocolata, crema de cocos si tot asa, adaugam a doua parte de blat si repetam procesul. Tortul il ornam dupa propiul gust. :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cocos si de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

01.06.2015, 21:48

Ce tort frumos!

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:39

La multi ani!

raluca95 1

02.06.2015, 08:30

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu