Desert orez cu lapte si afine

de mihaelar63 in Dulciuri, 18 Ian 2021 | 643 vizualizari

 

 Nu am mai preparat orez cu lapte de foarte mult timp. Am observat ca toate lumea si-a facut. Cred ca ultima data m-a tentat cel de la Mirela. Cu pofta nu te pui, asa ca la treaba !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr afine
  • 25o gr orez cu bob mare
  • 500 ml apa
  • 500 ml lapte
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 zahar vaniliat cu Bourbon
  • 3 linguri zahar alb obisnuit
  • 1/2 lingurita sare
  • dulceata si sirop -la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte si afine:


  1. Orezul se pune la fiert in apa cu sare.

  2. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu.

  3. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut.

  4. Amestecati ca sa nu se prinda orezul de fund .

  5. Daca mai este nevoie adugati putin lapte .

  6. Bobul trebuie sa fie bine fiert si orezul obtinut va fi cremos de la amidonul orezului .

  7. Acum se omogenizeaza in compozitie zaharul vaniliat si zaharul alb.

  8. Compozzitia de orez cu lapte se imparte in doua .

  9. Una dintre partile cu orz se amesteca cu jumatate din afine .

  10. Veti obtine o crema mov frumoasa de orez cu lapte si afine .

  11. Distribuiti in cupe intai orezul mov apoi pe cel alb.

  12. La sfarsit decorati cu bobite de afine .

  13. Folosit daca doriti , la servire , dulceata sau siropul preferat .

  14. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa-l spalati orezul. El este procesat si ambalat in conditii igenice moderne. Pe vremuri cand era ambalat la sac, in vrac, apa de spalat ramanea gri ba chiar si pietricele, bucati de iuta sau chiar si cuie !!!!

2

Pentru un orz cu lapte cremos folositi un orez care elibereaza mai mult amidon. Ideal ar fi orezul tip arborio sau cel special pentru rizotto ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

19.01.2021, 09:34

Ce frumos! Il mananci cu ochii!

abstract01 1

19.01.2021, 14:50

dantes 1

21.01.2021, 12:50

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte - desertul copilariei