Cornuri cu jeleu de mere

de raluca95 in Dulciuri, 19 Apr 2015 | 501 vizualizari

 

astazi aveam invitati si cum le promisesem de mult ca data viitoare cand vin ii astept cu ceva dulce, am facut ceva rapid :))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 2 oua
  • coaja de la o portocala
  • sucul de la jumatate de portocala
  • 250 ml lapte
  • 20g drojdie proaspata sau 10g uscata
  • 5 linguri de zahar
  • 80 g ulei
  • jumatate de lingurita de sare
  • 600 g faina aproximativ

Jeleu de mere:

  • 3 mere
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri de amidon
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara

Sirop:

  • 3 linguri de zahar
  • sucul de la jumatate de portocala si 25 de ml de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu jeleu de mere:

Incepem cu aluatul : punem drojdia cu o lingurita de zahar la dizolvat in laptele caldut.


Intre timp punem intr-un vas cele doua oua, coaja de portocale, zaharul, uleiul, sucul de portocale si adaugam si laptele cu drojdia si amestecam cu un tel. Separat amestecam 350g de faina cu sarea si o turnam incet peste compozitia de mai devreme amestecand continuu (ne ajutam inca cu telul). Punem pe blatul de lucru 200g de faina, turnam compozitia si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (mai adaugati putina faina in caz ca va mai trebuie) . Aluatul il punem la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.


Intre timp facem jeleul de mere: punem intr-o oala antiaderenta amidonul, zaharul si scortisoara si adaugam incet sucul de portocale ca sa nu faca cocoloase. Curatam merele si le dam pe razatoarea mica si le adaugam peste compozitia de amidon si punem pe foc pana cand amidonul absoarbe sucul lasat de la mere si cel de portocale, dupa care il lasam la racit.


Siropul se face rapid: caramelizam zaharul si adaugam amestecul de apa si suc de portocale si lasam pana se dizolva complet.


Cand aluatul a crescut il impartim in 3 "mingi" pe care le intindem si le taiem in 8, le umplem si le punem din nou la crescut 15/20 de minute in cuptor la 50 de grade (e mult mai rapid asa), dupa care le ungem cu lapte si le dam la 180 de grade pentru 15/20 de minute, pana se rumenesc frumos. Imediat scoase le ungem cu siropul de zahar care le va da luciu si le servim alaturi de o cafea buna sau un pahar de lapte cald. Sper sa va placa. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu jeleu de mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

raluca95 1

20.04.2015, 19:03

Multumesc

Rocsi 1

20.04.2015, 20:55

Vreau si eu!

raluca95 1

20.04.2015, 22:22

Cu mare drag Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Checul Godina