Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere

de raluca95 in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 1462 vizualizari

 

Stiti momentul acela cand aflat ca aveti musafiri cu o seara inainte si nu aveti timp sa pregatiti nimic? cam asa mi s-a intamplat mie..

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 180/200 g margarina sau unt
  • 500 ml smantana pentru frisca indulcita
  • 250 g ricotta
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 80 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere:

Mai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la tava) . Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare topim untul/margarina si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot.

Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu un pahar cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat si dam la frigider. Intr-un bol batem 420 ml de frisca tare si adaugam ricotta, lingura de zahar pudra, cocosul si un praf de sare si omogenizam bine (frisca mea s-a batut foarte bine asa ca nu am mai adaugat intoritor de frisca, daca frisca nu se bate tare puteti sa adaugati un intaritor).

Scoatem tava de la frigider si punem peste compozitia obtinuta, nivelam si dam din nou la frigider pentru 2/3 ore (eu l-am lasat peste noapte).

Cei 80 de ml de smantana de frisca nebatuta ii punem intr-o craticioara cu fundul dublu impreuna cu ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Scoatem prajitura, "dam jos peretii" si punem sosul de ciocolata deasupra si putem servim. Pofta buna! :D

 

TIPS-URI

1

puteti adauga si esenta de vanilie in compozitia de frisca si ricotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

raluca95 1

06.06.2015, 17:49

Rocsi 1

06.06.2015, 20:50

Este foarte buna!

raluca95 1

06.06.2015, 22:03

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L