Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere

de raluca95 in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 2486 vizualizari

 

Stiti momentul acela cand aflat ca aveti musafiri cu o seara inainte si nu aveti timp sa pregatiti nimic? cam asa mi s-a intamplat mie..

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 180/200 g margarina sau unt
  • 500 ml smantana pentru frisca indulcita
  • 250 g ricotta
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 80 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere:

Mai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la tava) . Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare topim untul/margarina si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot.


Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu un pahar cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat si dam la frigider. Intr-un bol batem 420 ml de frisca tare si adaugam ricotta, lingura de zahar pudra, cocosul si un praf de sare si omogenizam bine (frisca mea s-a batut foarte bine asa ca nu am mai adaugat intoritor de frisca, daca frisca nu se bate tare puteti sa adaugati un intaritor).


Scoatem tava de la frigider si punem peste compozitia obtinuta, nivelam si dam din nou la frigider pentru 2/3 ore (eu l-am lasat peste noapte).


Cei 80 de ml de smantana de frisca nebatuta ii punem intr-o craticioara cu fundul dublu impreuna cu ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Scoatem prajitura, "dam jos peretii" si punem sosul de ciocolata deasupra si putem servim. Pofta buna! :D

 

TIPS-URI

1

puteti adauga si esenta de vanilie in compozitia de frisca si ricotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

raluca95 1

06.06.2015, 17:49

Rocsi 1

06.06.2015, 20:50

Este foarte buna!

raluca95 1

06.06.2015, 22:03

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ROZ