Steluta bicolora

de raluca95 in Dulciuri, 14 Mar 2015 | 2829 vizualizari

 

Am vazut o reteta asemanatoare acum ceva timp doar ca avea aluat de paine si nutella iar acum 2 zile am vazut niste cornulete bicolore asa ca am zis sa unesc cele doua reteta facand cateva modificari si sa vedem ce iasa, acesta e rezultatul. Sper sa va placa :-*

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata (20 g aproximativ din cea proaspata)
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 3 linguri de cacao+o lingura de ulei
  • Umplutura:
  • 150 g unt
  • 50 g zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • Pentru uns:
  • 50g zahar + 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluta bicolora:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si uleiul si framantam pana obtinem un aluat consistent. Acesta il impartim in doua parti: in una adaugam coaja de lamaie si reframantam, iar in cealalta adaugam cele 3 linguri de cacao amestecata cu o lingura de ulei si il reframantam si pe acesta pana incorporeaza bine cacaoa. Am lasat cele doua aluaturi sa se odihneasca putin.

Intre timp am pregatit compozitia din unt: am frecat untul spuma dupa care am adaugat zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala. Din fiecare aluat facem cate doua foi rotunde de aceasi marime si incepem "asamblarea" : punem o foaie de cacao, un strat de unt, o foaie alba, iarasi unt, o alta foaie de cacao, iarasi unt si deasupra ultima foaie alba. Luam un pahar si il asezam in centrul formelor rotunde, apoi cu un cutit care taie foarte bine impartim cercul in 4 parti egale, apoi in 8 si apoi in 16 si rasucim doua cate doua catre exterior si apoi le unim formand asa steluta.

Lasam la crescut o ora intr-un loc cald (eu am lasat cam jumatate de ora in cuptorul aprins la 50 de grade, e mult mai rapid :)) ) dupa care il coacem la 180/190* pana aceasta s-a rumenit frumos. Intre timp preparam siropul: caramelizam zaharul si adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana zaharul s-a dizolvat complet iar siropul a devenit putin mai gros.

Cand steluta s-a rumenit frumos o scoatem si ungem bine cu siropul de zahar si o rebagam la cuptor pentru 5 minute aproximativ dupa care o scoatem si punem cativa fulgi de nuca de cocos daca aveti in casa.

Sper sa va placa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta bicolora" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nuca si mac