Steluta bicolora

de raluca95 in Dulciuri, 14 Mar 2015 | 702 vizualizari

 

Am vazut o reteta asemanatoare acum ceva timp doar ca avea aluat de paine si nutella iar acum 2 zile am vazut niste cornulete bicolore asa ca am zis sa unesc cele doua reteta facand cateva modificari si sa vedem ce iasa, acesta e rezultatul. Sper sa va placa :-*

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata (20 g aproximativ din cea proaspata)
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • coaja de la o lamaie
  • 3 linguri de cacao+o lingura de ulei
  • Umplutura:
  • 150 g unt
  • 50 g zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • Pentru uns:
  • 50g zahar + 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluta bicolora:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si uleiul si framantam pana obtinem un aluat consistent. Acesta il impartim in doua parti: in una adaugam coaja de lamaie si reframantam, iar in cealalta adaugam cele 3 linguri de cacao amestecata cu o lingura de ulei si il reframantam si pe acesta pana incorporeaza bine cacaoa. Am lasat cele doua aluaturi sa se odihneasca putin.

Intre timp am pregatit compozitia din unt: am frecat untul spuma dupa care am adaugat zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala. Din fiecare aluat facem cate doua foi rotunde de aceasi marime si incepem "asamblarea" : punem o foaie de cacao, un strat de unt, o foaie alba, iarasi unt, o alta foaie de cacao, iarasi unt si deasupra ultima foaie alba. Luam un pahar si il asezam in centrul formelor rotunde, apoi cu un cutit care taie foarte bine impartim cercul in 4 parti egale, apoi in 8 si apoi in 16 si rasucim doua cate doua catre exterior si apoi le unim formand asa steluta.

Lasam la crescut o ora intr-un loc cald (eu am lasat cam jumatate de ora in cuptorul aprins la 50 de grade, e mult mai rapid :)) ) dupa care il coacem la 180/190* pana aceasta s-a rumenit frumos. Intre timp preparam siropul: caramelizam zaharul si adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana zaharul s-a dizolvat complet iar siropul a devenit putin mai gros.

Cand steluta s-a rumenit frumos o scoatem si ungem bine cu siropul de zahar si o rebagam la cuptor pentru 5 minute aproximativ dupa care o scoatem si punem cativa fulgi de nuca de cocos daca aveti in casa.

Sper sa va placa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta bicolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

raluca95 1

14.03.2015, 22:00

Raluca57 1

15.03.2015, 09:32

Super! bravo, foarte reusita!!!!!!!!!!!!

raluca95 1

15.03.2015, 14:43

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!