Triple Chocolate Toffifee Cheescake

de Lavinia in Prajituri, 16 Mai 2013 | 14863 vizualizari

 

M-a cucerit de cand am vazuto prima data :x Multumesc Paula pentru reteta ,este mai mult decat minunata!Ce-i drept am facut mici modificari la ea dar e una dintre cele mai bune prajituri mancate/facute de mine vreodata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g biscuiti de calitate(macinati)
  • 90 g ciocolata amaruie topita
  • 150 g unt topit
  • 1 lingura de cacao
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • lapte(optional daca vi se pare ca e compozitia prea tare/sfaramicioasa)
  • 1 vf lingurita scortisoara
  • 1/2 pastaie de Tonka razuita(optional)
  • Caramel:
  • 200 g zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 praf de sare
  • 70 g unt
  • 70 g frisca lichida
  • 100 g arahide tocate
  • Strat 1 de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Crema:
  • 300 g mascarpone
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 150 g frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite gelatina granule
  • Strat 2 de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor:
  • Bomboane Toffifee
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triple Chocolate Toffifee Cheescake:

Blat/Crusta:


Punem intr-un bol mai mare biscuitii macinati ,cacaua ,scortisoara ,pastaia de Tonka(optional) si amestecam usor. Adaugam si restul ingredientelor si omogenizam bine.(La nevoie mai adaugam putin lapte). Tapetam o tava(20 cm) cu folie si punem compozitia de biscuiti tapetand bine si peretii formei. Dam forma la rece si intre timp pregatim caramelul.


Caramel:


Punem intr-o craticioara zaharul cu apa si lasam pe foc pana se caramelizeaza usor (culoarea chihilimbarului). Adaugam praful de sare si frisca lichida si amestecam energic.Adaugam untul si arahidele tocate si mai lasam pe foc pana se topeste untul. Punem caramelul usor racit peste crusta de biscuiti si dam la rece pana se intareste.


Stratul 1 de ciocolata:


Topim ciocolata cu frisca lichida si o distribuim uniform peste caramel.


Crema:


Mixam mascarponele cu vanilia si frisca. Hidratam gelatina in 40 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste ciocolata alba topita in prealabil si amestecam pana se topeste complet gelatina. Adaugam ciocolata peste frisca si omogenizam bine. Peste stratul de ciocolata punem crema si dam din nou la rece pana se intareste crema.


Stratul 2 de ciocolata:


Topim ciocolata cu frisca lichida si o punem peste crema .


Decoram cu frisca si bomboane Toffifee.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Triple Chocolate Toffifee Cheescake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Lavinia 1

17.05.2013, 12:40

Multumesc

mena29 1

17.05.2013, 13:32

Wooow,ce bine arata si e cu muuulta cioco!

Lavinia 1

17.05.2013, 14:06

Multumesc Mena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu crema de cafea
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata