Desert pasta de zahar pentru decorat

de Rita Ilies in Dulciuri, 27 Mar 2015 | 36496 vizualizari

 

Sunt multe rețete postate pe internet, dar din păcate nu toate sursele sunt sigure. În urmă cu ceva timp am încercat vreo două rețete, însă rezultatul a fost dezastruos. Pasta mea de zahăr nu avea elasticitate și se sfărâma deși urmasem instrucțiunile ad litteram. Desigur, am fost dezamăgită și mi-am zis că nu mai vreau să încerc niciuna. Dar n-am zis bine. Văzând minunatele torturi ale Simonei ( Cofetar de ocazie ) și interacționând cu ea în această lume minunată a ”bucătărelii”, am prins curaj, și inspirându-mă din rețeta ei, am obținut o pastă de zahăr excepțională. A fost un succes total! :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g marshmallows (sunt acele bezele gumate pe care copiii le adoră)
  • 500 g zahăr pudră + cca. 300 g de rezervă
  • zeama de o lămâie (eu am folosit zeama de la o portocală)
  • o lingură cu amidon
  • ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasta de zahar pentru decorat:

În primul rând, este esențial ca zahărul să fie foarte fin. Eu am pregătit zahărul pudră acasă, nu doar pentru faptul că știu care este compoziția lui 100%, ci și pentru faptul că pot să-l râșnesc până când obțin granulația ideală.


Am cernut amidonul împreună cu cca. 500 g zahăr pudră într-un castron încăpător formând o adâncitură în mijloc.


Am topit bezelele într-un castron uns bine cu ulei ( se pot topi pe bain marie sau la microunde, iar uleiul folosit trebuie să fie unul cu un gust neutru - ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier, ulei de struguri ).


Am adăugat zeama de portocală peste bezele omogenizându-le până când am obținut o pastă fină și voluminoasă pe care am răsturnat-o în adâncitura formată în castronul cu zahăr. Am început să încorporez.


Când compoziția a început să se lege am pudrat planșa de lucru cu zahăr cernut și am mutat pasta de zahăr pentru a o frământa mai ușor. Mâinile le-am avut mereu unse cu ulei.


Am adăugat treptat zahăr pudră cernut până când pasta a devenit compactă și nelipicioasă. Dacă doriți să obțineți o pastă colorată, ideal ar fi să folosiți coloranți gel ( la îndemână este gelul Dr. Oetker, numai că se găsește în doar trei culori - roșu, verde și galben ). Pe viitor am să m aprovizionez cu gelui Wilton. Coloranții sub formă de pudră se adaugă când se topesc bezelele pentru a putea fi încorporați ușor și pentru a obține o culoare uniformă. Pasta de zahăr se păstrează foarte bine unsă cu ulei și înfășurată în folie alimentară, izolată foarte bine pentru a nu avea contact cu aerul.


Se păstrează la loc răcoros (frigider sau chiar congelator), iar înainte de-a fi lucrată se recomandă să fie adusă la temperatura camerei pentru a putea fi modelată mai ușor. Așadar, nu-i mare filozofie să faci pastă de zahăr. E nevoie doar de o rețetă bună, puțin timp și răbdare. Partea în care o folosiți pentru a îmbrăca și decora torturi este cea mai frumoasă deci, vă recomand să încercați.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasta de zahar pentru decorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

28.03.2015, 10:43

Carmen_g 1

28.03.2015, 20:00

Trebuie incercata reteta asta!

Rita Ilies 1

28.03.2015, 20:04

Carmen, eu nu zic decât că altă rețetă nu mai încerc. Am găsit-o pe asta și e perfectă.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de menta