Cornuri cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 5 Mai 2012 | 1920 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat 

  • 500 gr faina 
  • 100 gr zahar 
  • 2 oua 
  • 70 ml ulei 
  • 1 plic drojdie uscata 
  • un varf de sare 
  • coaja rasa de la o portocala 
  • 250 gr lapte caldut

Pentru umplutura 

  • 200 gr nuca macinata 
  • 3-4 linguri de zahar 
  • 1 albus de ou 
  • 1 esenta de rom 
  • 3-4 linguri de lapte

Pentru uns: un galbenus de ou cu 2-3 lingurite de lapte

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.


Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min.


Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut.


Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam drojdia dospita si treptat laptele, framantand cu mana. Adaugam apoi ouale si la final uleiul, framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini.


Acoperim si punem la loc cald pt aprox 1 ora.


Intre timp pregatim umplutura. Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand inca cateva minute. Apoi adaugam pe rand nuca, esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.


Impartim aluatul in 3-4 bucati si intindem pe rand foi cat mai rotunde pe care le taiem apoi in triunghiuri ca in poza de mai jos.


Ungem fiecare triunghi cu nuca si rulam dinspre partea lata spre partea subtire.


Capetele le indoim usor pentru a obtine forma de corn.


Lasam la dospit inca 20 minute.


Ungem apoi cornurile cu galbenusul de ou si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20 min.


Iata ce cornulete apetisante avem aici....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

T I M E A 1

06.05.2012, 20:03

fetelor ma bucur mult ca va plac cornurile mele

LadyCrs 1

20.05.2012, 23:57

hmmm ce aș mai devora și eu o tavă de cornuri din astea făcute de tine

T I M E A 1

21.05.2012, 09:07

LadyCrs

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava