Rasol de vită cu legume şi hrean

de Oana in Vita, 12 Apr 2009 | 37310 vizualizari

 

Un preparat extraordinar de sanatos si consistent!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de rasol de vita
  • o radacina de hrean
  • o lingurita cu varf de miere
  • 3 linguri cu otet
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • catofi si broccoli pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vită cu legume şi hrean:

 Adevarul e, ca dupa ce am deschis capacul robotului mi s-au desfundat instantaneu toate sinusurile si am plans de nu mai vedeam nimic. Ma si mir cum de-am reusit sa fac si poze .

Eu am intotdeauna in frigider un borcan cu hrean ras si mancam la fripturi, e senzational!

Am avut o radacina mare de hrean, am curatat-o, am bagat-o la robot (iese ca pe razatoarea mica), apoi l-am pus intr-un castronel, am adaugat sare, o lingurita cu varf de miere, 3 linguri cu otet si apoi apa rece cat sa acopere hreanul. Am amestecat bine. L-am pus apoi intr-un borcan cu filet si l-am pus in frigider. Mi-a iesit un borcanel de 400 g.

Rasolul de vita se face simplu, dar trebuie sa aveti o rabdare de fier :). Adica eu am fiert la el 5 ore! Da, CINCI! Asa ca sa va ganditi bine cand vreti sa-l mancati, sa luati o marja de cateva ore. Mie imi place sa fie foarte moale!

Am avut 3 bucati de rasol de vita cu os (neaparat trebuie cu os si cu maduva, gustul este incomparabil!), le-am spalat bine si le-am dat intr-un clocot, apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert intr-o oala mare cu multa apa. O singura data am completat cu 1 l de apa. Spre finalul fierberii am adaugat 2 morcovi si o ceapa si am adaugat sare dupa gust. Le-am lasat apoi la fiert pana s-au inmuiat si legumele.

Pentru garnitura, am fiert cativa cartofi si cateva buchetele de broccoli si am taiat rondele morcovul fiert cu rasolul. Dupa ce cartoful a fiert am adaugat putin unt, sare si patrunjel tocat fin.

Arata bine, nu? Trebuie sa incercati!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

 Maduva din rasol este buna-buna, daca o mancati cu putina paine, sare si hrean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vită cu legume şi hrean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne