Islim kebabi

de Giana in Vita, 24 Iun 2014 | 3625 vizualizari

 

Islim kebabi este o mancare traditionala turceasca care se pregateste la cuptor, din felii de vinete prajite, umplute cu chiftele din carne tocata.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete lungi
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 200 g carne tocata
  • 3-4 felii miez de paine
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper, boia, sare
  • suc de rosii (sau bulion si apa calda)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islim kebabi:

Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei.


Se curata vinetele si se feliaza pe lung. Se prajesc in ulei pana se inmoaie si se pun pe un servetel sa se scurga uleiul.


Se pun doua felii de vinete suprapuse in forma de +, se aseaza o chiftea in mijloc, se impatureste, se pune deasupra o felie de rosie si una de ardei, si se inteapa in mijloc cu o scobitoare. Se impaturesc toate chiftele cu cate doua felii de vanata si se aseaza in tava una langa alta.


Se amesteca sucul de rosii cu mirodeniile (sare, piper, boia) si se varsa peste kebap. Se introduce tava in cuptorul incins la 200`C pentru 20 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Islim kebabi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Giana 1

26.06.2014, 08:15

Multumesc

danielachi 1

28.06.2014, 09:24

F interesanta reteta! O voi incerca azi!!!

Giana 1

30.06.2014, 08:51

Sper sa-ti placa Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei