Peste "Inecat" in ciuperci si rosii

de ionix in Crap / Caras, 24 Sep 2009 | 7799 vizualizari

 

A prins tata un "pestoi" bun si m-am decis sa-l inec eu in ceva si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati dintr-un crap mare... eu am avut cam 1kg si jumatate
  • 5-6 rosii lunguiete pentru ca-s mai carnoase
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 g masnile
  • 1 kg ciuperci
  • o ceapa
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei rosu mare
  • oregano, cimbru, 2 foi de dafin, sare, chili
  • 2 linguri unt
  • zeama de la o lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste "Inecat" in ciuperci si rosii:

Ciupercile se dau intr-un clocot, se racesc si se taie felii.

Alegem o tava maricica pe care-o ungem cu unt, asezam pestele si condimentam.

Peste peste punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat felii, ciupercile, arseiul taiat cu bulete, rosiile taiate cubulete, maslinele taiate feliute. Se presara oregano, cimbru, sare, si chili; se pun si foile de dafin, se stropeste cu ulei si se pune un pahar cu apa calduta. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se lasa pana cand se face peste dar astfel incat sa ramana destul sos in tava.

Drept ganitura am folosit cartofi fierti ornati asezonati cu sare, piper si patrunjel.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste "Inecat" in ciuperci si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

24.09.2009, 15:50

ah... hahaha am uitat de lamaie, a avut zeama de lamaie... eu am pus zeama doar de la o lamaie la toata compozitia... oh, si vinul alb langa l-as dori... oh daa... bun bun

Bucataras 1

24.09.2009, 16:07

sa nu uiti sa postezi supa de gaina. am mincat in Iasiul lui Miha o "zama de gaina" buna buna, cu taietei facuti in casa

ionix 1

24.09.2009, 16:08

bineinteles c-o sa postez... i-am facut poze acum... astept sa opresc focul si sa-i fac poza in farfurie mi-e o foame

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor