Peste "Inecat" in ciuperci si rosii

de ionix in Crap / Caras, 24 Sep 2009 | 4654 vizualizari

 

A prins tata un "pestoi" bun si m-am decis sa-l inec eu in ceva si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati dintr-un crap mare... eu am avut cam 1kg si jumatate
  • 5-6 rosii lunguiete pentru ca-s mai carnoase
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100 g masnile
  • 1 kg ciuperci
  • o ceapa
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei rosu mare
  • oregano, cimbru, 2 foi de dafin, sare, chili
  • 2 linguri unt
  • zeama de la o lamaie
  • 4-5 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste "Inecat" in ciuperci si rosii:

Ciupercile se dau intr-un clocot, se racesc si se taie felii.


Alegem o tava maricica pe care-o ungem cu unt, asezam pestele si condimentam.


Peste peste punem ceapa taiata julien, usturoiul taiat felii, ciupercile, arseiul taiat cu bulete, rosiile taiate cubulete, maslinele taiate feliute. Se presara oregano, cimbru, sare, si chili; se pun si foile de dafin, se stropeste cu ulei si se pune un pahar cu apa calduta. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Se lasa pana cand se face peste dar astfel incat sa ramana destul sos in tava.


Drept ganitura am folosit cartofi fierti ornati asezonati cu sare, piper si patrunjel.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste "Inecat" in ciuperci si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ionix 1

24.09.2009, 15:50

ah... hahaha am uitat de lamaie, a avut zeama de lamaie... eu am pus zeama doar de la o lamaie la toata compozitia... oh, si vinul alb langa l-as dori... oh daa... bun bun

Bucataras 1

24.09.2009, 16:07

sa nu uiti sa postezi supa de gaina. am mincat in Iasiul lui Miha o "zama de gaina" buna buna, cu taietei facuti in casa

ionix 1

24.09.2009, 16:08

bineinteles c-o sa postez... i-am facut poze acum... astept sa opresc focul si sa-i fac poza in farfurie mi-e o foame

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap