Pui si cus-cus cu legume

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2010 | 12535 vizualizari

 

Am pregatit acest fel de manacre pentru prima data dar am fost incantata de rezultat si este usor de pregatit asa ca va impartasesc si acesta reteta daca va tenteaza sa o incercati. Are o aroma aparte, iti da o senzatie aparte care trimite departe cu gandul....la un apus de soare in desert.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 persoane avem nevoie de : 4 pulpe inferioare de pui 
  • 2 bucati de cotlet porc fara os,
  • o ceapa de marime medie,
  • 2 catei de usturoi,
  • cateva masline verzi fara sambure,
  • un cub aroma de pui,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete
  • o jumatate de zucchini  taiat  sferturi  de  rondele ,
  • 2 linguri de mazare verde, 
  • 200 grame cuscus ( eu am luat macinat mediu )
  • o lingurita de curcuma,
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir,
  • sare,
  • piper, 
  • 3 linguri ulei de masline,
  •  o nuca de unt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui si cus-cus cu legume:

  Preparare :  intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi taiati rondele, condimentam cu curcuma, ghimbir si piper si lasam sa se faca la foc mic.

  Separat punem 450 ml de apa la fiert si adaugam cubul de supa si lasam sa fiarba 5 minute.

  Pregatim legumele, tocam thuchinni, ardeiul rosu, mazare eu am pus din cea congelata ca isi pastreaza foarte bine gustul.

  Punem legumele la calit intr-un vas mic cu o lingura ulei masline si adaugam putina sare si dupa 2-3 minute 50 ml de supa clacotita si lasam la foc mic 5-7 minute. Intre timp adaugam100 ml  supa si la pulpele de pui si punem maslinele taiate rondele si lasam la foc mic, acoperit pentru vreo 10 minute apoi descoperim  si lasam sa scada sosul si sa se rumeneasca bucatile de carne.

  Separat pregatim cuscus-ul , este usor de preparat si nu aveti cum sa dati gres cu el .

   In vasul in care ati facut supa peste supa ramasa clocotita  turnati in ploaie cuscus pana se ingroasa bine ( daca nu intra intreaga cantitate de 200 grame de cuscus nu e nici o problema probabil difera putin de la un sortiment la altul ) amestecand bine cu un tel rotund , goliti intr-un bol si adaugati desupra cat e fierbinte nuca de unt si lasati acoperit 5 minute . Dupa aceea mai amestecati bine sa se omogenizeze si adaugati legumele, amestecand incet sa nu se striveasca .

   Se serveste cald acompaniat de bucatile de carne cu sos, eu am pus o lingura de sos si peste el. Mi-a placut foarte mult, cu siguranta voi repeta aceasta  reteta, poate fi facut si simplu fara legume si cu alte legume, este o buna garnitura la multe fripturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui si cus-cus cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Samira 1

26.12.2010, 19:49

Cred ca din greseala, aceasta reteta a fost trecuta ca facand parte din bucataria marocana!

Ligia Bxl 1

26.12.2010, 20:08

mai ai si ptr mine ca arata super si e tare bun

adry88 1

08.05.2011, 16:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne in untura