Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval

de Miha in Paste, 20 Mai 2010 | 8722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tagliatelle:
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250 g smantana
  • 200 g cascaval
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval:

Tagliatelle:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Eu le-am facut cu ajutorul masinii de paste. De mare ajutor masinuta asta. :)

Inainte de a pune la fiert in apa cu sare, se scutura de surplusul de faina. Se fierb putin, pana se ridica la suprafata, cca 2 minute, apoi se strecoara.

Sosul:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc foarte putin in 2 linguri cu ulei de masline. Se adauga smantana, se dau cateva clocote, apoi se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Se potriveste gustul de sare si piper, se mai dau cateva clocote, pana se topeste cascavalul.

Sosul se toarna peste paste si se omogenizeaza.

Se servesc calde cu friptura de pui inabusita cu muuuuult usturoi. :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

elena500 1

21.05.2010, 16:15

la noi se fac doar taietei

Miha 1

21.05.2010, 17:23

Asa e Elena, dar tagliatelle suna mai pompos.

mena29 1

24.05.2010, 17:26

am lasat furculitele am luat o portie generoasa si am plecat dupa ce am pastrat reteta la favorite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne delicioase la cuptor