Paste cu branza si sos bechamel

de Julie in Paste, 16 Sep 2010 | 5272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste,
  • 200 g branza,
  • aprox. o cana sos bechamel mai subtire ,
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza si sos bechamel:

Sosul bechamel este unul dintre sosurile frantuzesti de baza. Se foloseste ca atare sau ca adaos in diferite preparate din bucataria frantuzeasca si nu numai.


Cum se obtine:


Laptele( 500 ml ) se aromatizeaza cu o jumatate de ceapa, un catel de usturoi si o frunza de dafin. Se fierbe si apoi se strecoara. Separat, intr-un vas se topesc 2 linguri unt apoi se adauga 2 linguri cu faina. Se toarna putin cate putin laptele infuzat. Se amesteca repede ,cu telul, pana cand sosul se uniformizeaza si devine cremos. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Ca unitati de masura se folosesc o lingura de faina si una de unt la fiecare cana cu lapte adaugata.


Un sos simplu,delicios, laptos si aromat care se face foarte usor si poate fi folosit la prepararea multor feluri de mancare, precum sufle-uri, gratin de spanac , musaca, vinete umplute sau paste cu branza.


De data aceasta il vom adauga in paste:


PASTE CU BRANZA SI SOS BECHAMEL


Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece.Se prepara sosul bechamel ,se condimenteaza , iar la sfarsit se adauga branza rasa si se amesteca pana cand se topeste. Se combina pastele cu sosul , se pun intr-o tava, se presara deasupra branza rasa si un praf de pesmet.


Se coace in cuptorul deja incalzit, aprox. 10-15 minute pana cand se topeste branza de deasupra. Se servesc imediat.


La interior vor fi cremoase si fierbinti iar la suprafata vor avea o crusta crocanta,aurie, delicioasa de branza.


O mancare grozava, reconfortanta ,pentru toata familia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Crista_Luca 1

04.10.2010, 12:44

cred ca mie nu mi-a mai ramas ....

Crista_Luca 1

04.10.2010, 12:44

ai 5 f de la mine, pot sa te intreb ce branza ai folosit ? sarata?

Julie 1

04.10.2010, 20:56

Corina,Cristina, gasim o portie si pentru voi! Cristina, branza poate fi de orice fel vrei tu ,foarte bun ar fi parmezanul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara