8 gusturi diferite intr-un singur tort

de Meea in Torturi, 11 Apr 2017 | 599 vizualizari

 

  De câte ori v-ați tot gândit ”oare de data aceasta cu ce gust să aibă tortul?” Eu întotdeauna mă confrunt cu această dilemă! Sunt momente chinuitoare pentru mine haha :)). Dar nu las eu problemele nerezolvate, așa că, săptămâna aceasta am făcut un tort cu 8 gusturi diferite! Deși rețeta este fooarte simplă, astăzi aș vrea să accentuez într-un mod mai aparte, pașii pe care trebuie și cum trebuie făcuți pentru a obține un pandișpan pufos si perfect (știu că se spune că perfecțiunea nu există, dar eu tind să cred că în unele domenii, există!). Așa că, sper ca prezentarea de astăzi să vă ajute să învățați pașii pe care trebuie întotdeauna să-i urmați atunci când doriți să obțineți un blat de tort pufos și delicios! FINGERS CROSSED!
                                                    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pandișpan:
  • 7 ouă
  • 210 g zahăr
  • 210 g făină
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • esență de vanilie
  • *avem 5 creme diferite
  • Ingrediente topping galben:
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 linguri zahăr
  • ananas
  • 1 banană
  • Ingrediente topping roz:
  • 70 ml frișcă lichidă
  • 1 iaurt de căpșuni
  • fructe de pădure
  • căpșuni
  • Ingrediente topping alb:
  • 70 ml frișcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă
  • 1 lingură de ulei
  • stafide
  • fulgi de cocos
  • Ingrediente topping maro:
  • Nutella
  • pudră de migdale
  • 1/2 plic budincă de ciocolată
  • 2 linguri zahăr
  • 250 ml lapte de cocos
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 8 gusturi diferite intr-un singur tort:

Pentru pandișpan, mixăm albușurile la temperatura camerei, cu praful de sare, până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm și zahărul și mixăm în continuare, până când spuma stă băț. Punem și galbenușurile si continuăm mixarea. Separat, amestecăm cacaua și făina. Adăugăm făina și cacaua în 3 tranșe, amestecând bine cu o lingură de lemn (cu mișcări ample, de jos în sus) după fiecare adăugare. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și făină. Lăsăm blatul în cuptor, la foc mic 15-20 min, apoi dăm focul puțin mai tare. Lăsăm blatul să se răcească în cuptorul cu usa întredeschisă.


Pentru toppingul galben: preparăm budinca conform indicațiilor de pe ambalaj.

Pentru toppingul roz: mixăm frișca lichidă până spuma stă băț. Adăugăm iaurtul și omogenizăm.

Pentru toppingul alb: mixăm frișca lichidă până spuma stă băț. Adăugăm apoi ciocolata albă, topită împreună cu o lingură de ulei.

Pentru toppingul maro: 1. (e doar Nutella pe care o vom întinde peste blat)

2. preparăm budinca conform indicațiilor de pe ambalaj (ATENȚIE! FOLOSIM DOAR 1/2 DIN CONȚINUTUL PLICULUI PENTRU BUDINCA DE CIOCOLATĂ).


Tăiem blatul în 8 triunghiuri.


Două triunghiuri le ungem cu budinca de vanilie și pe unul punem felii de banane și pe celălalt punem ananasul tăiat marunt.

Alte 2 triunghiuri le ungem cu crema de frișcă și iaurt, pe unul punem delii de căpșuni și pe celălalt punem fructe de pădure.

Următoarele 2 triunghuri le ungem cu crema de frișcă și ciocolată albă, pe unul punem fulgi de cocos, iar pe celălalt punem stafide.

Ultimele 2 triunghuri rămase la ungem așa: unul cu Nutella și presărăm pudra de migdale, iar pe celălalt îl ungem cu budinca de ciocolată și presărăm cacaua.



Cred că v-ați zăpăcit de cap puțin, însă dacă priviți cu atenție pozele veți înțelege toată rețeta si veți vedea că nu e mare filosofie!


 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: https://3.bp.blogspot.com/-YVQ_VKFOzco/WN7DeMKJtkI/AAAAAAAADIg/htzg7o7xO2MOypWrh5naJXRkmL9MLkv1QCLcB/s1600/_MG_8477.JPG

Daca ti-a placut reteta noastra "8 gusturi diferite intr-un singur tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

12.04.2017, 09:14

superb

Rocsi 1

12.04.2017, 20:23

Cat de minunat, sa ai un tort cu atatea arome si gusturi!

dantes 1

13.04.2017, 16:49

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba