Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca

de reisnaor_2006 in Torturi, 15 Mar 2017 | 3875 vizualizari

 

Micuta si colega ei mi-au cerut un tort de portocale cand au venit de la scoala. M-am pus pe treaba si rezultatul a fost super delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr de mascarpone
  • 250 gr de frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 gr suc natural de portocale
  • Ornat:
  • felii de la 4 portocale mari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.


Crema:


Intr-un bol, punem frisca si zaharul si mixam bine. Adaugam mascarponele si esenta de vanilie si mixam pana se formeaza o crema consistenta.


Asamblare:


Dupa ce blatul l-am scos din cuptor, l-am taiat in doua si l-am lasat sa se raceasca. Primul blat l-am insiropat cu suc de porocale, am pus 1/3 din crema si felii de potocale deasupra. Am asezat al doilea blat, l-am insiropat si am pus restul de crema. L-am ornat cu felii de portocale.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Crema poate fi combinata cu bucatele de fructe proaspete, uscate sau din compot, ciocolata, nutella, cafea, etc .

2

Cantitatea este suficienta pentru a umple si acoperi un tort de 22-24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

-Licurici- 1

06.04.2017, 14:29

marcela1979 1

06.04.2017, 14:33

reisnaor_2006 1

07.04.2017, 15:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru căței