Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca

de reisnaor_2006 in Torturi, 15 Mar 2017 | 1774 vizualizari

 

Micuta si colega ei mi-au cerut un tort de portocale cand au venit de la scoala. M-am pus pe treaba si rezultatul a fost super delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr de mascarpone
  • 250 gr de frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 gr suc natural de portocale
  • Ornat:
  • felii de la 4 portocale mari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.


Crema:


Intr-un bol, punem frisca si zaharul si mixam bine. Adaugam mascarponele si esenta de vanilie si mixam pana se formeaza o crema consistenta.


Asamblare:


Dupa ce blatul l-am scos din cuptor, l-am taiat in doua si l-am lasat sa se raceasca. Primul blat l-am insiropat cu suc de porocale, am pus 1/3 din crema si felii de potocale deasupra. Am asezat al doilea blat, l-am insiropat si am pus restul de crema. L-am ornat cu felii de portocale.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Crema poate fi combinata cu bucatele de fructe proaspete, uscate sau din compot, ciocolata, nutella, cafea, etc .

2

Cantitatea este suficienta pentru a umple si acoperi un tort de 22-24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

-Licurici- 1

06.04.2017, 14:29

marcela1979 1

06.04.2017, 14:33

reisnaor_2006 1

07.04.2017, 15:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
TORTUL INDRAGOSTITILOR