Desert tort Diplomat

de Aletta in Torturi, 21 Mai 2017 | 694 vizualizari

 

La multi ani tuturor celor care poarta numele de Constantin si Elena,
reteta acestui diplomat este : https://savoriurbane.com/tort-diplomat-cu-fructe-reteta-clasica/
 

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • 100 g faina cernuta

Crema diplomat :

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 30 g gelatina granule (am folosit )
  • 600 ml frisca naturala ( Dorna 35 %grasime)
  • 500 g fructe ( capsuni, piersici(din compot )
  • 100 g stafide
  • esenta de rom
  • piscoturi

In plus:

  • 200 ml frisca naturala
  • 2 capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga esenta de vanilie, faina cernuta. Se omogenizeaza cu o paleta si se toarna intr-o forma de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade C, 30 minute. Se lasa la racit, pe un gratar. Cand e rece, se taie pe orizontala in 2 felii.


Crema : Ouale, zaharul, zaharul vanilinat, praful de sare, se bat cu telul si se pun pe aburi, se amesteca continuu pana cand crema incepe sa se ingroase, cand da primele semne de ingrosare si crema e fierbinte se ia de pe foc. Gelatina se hidrateaza, apoi se topeste pe baie de aburi si se toarna in crema de oua si se amesteca energic, se lasa deoparte si se mai amesteca din cand in cand in ea, pentru a urmari gradul de gelificare.


Asamblare :


Pe o farfurie, punem inelul detasabil, piscoturi in jurul ei, apoi, punem prima felie de blat. Lasam deoparte. Mixam frisca si de abia acum o amestecam cu crema, adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom si apa, piersicile taiate marunt. Turnam o parte din crema pe blat, presaram capsuni din loc in loc, mai punem cealalta parte de crema, capsuni si cealalta felie de blat, se apasa usor. Se da la frigider cateva ore.


Se bate frisca si se orneaza dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

nu se foloseste praf de copt la acest blat pandispan.

2

gelatina se toarna in crema dupa cateva minute ce am dat-o jos de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

21.05.2017, 20:38

Foarte bun!

kytz 1

22.05.2017, 06:45

Bun tort!

Aletta 1

22.05.2017, 09:44

foarte bun draga Rocsi, pacat ca nu am poza cu o felie ca l'am dat cadou.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars