Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate

de Cris2711 in Torturi, 20 Apr 2013 | 4826 vizualizari

 

Aveam o sticla de vin an inceputa,si m-am gandit sa fac un tort cu crema de vin alb.A iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie Bourbon
  • 250 gr. faina
  • 1/2 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema de vin:
  • 4 mere
  • 1/2 l vin alb demisec
  • 200 gr. zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 budinci de vanilie Dr.Oetker
  • scortisoara
  • Frisca:
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate:

Prepararea aluatului:


Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt.


Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina.


Cuptorul se praincalzeste la 170°.


Se framanta bine,iar cand s-a format un aluat se intinde in forma unsa.


Prepararea cremei de vin:


1.Intai se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.


Intr-o tigaie se pun 2 linguri de zahar,se caramelizeaza usor si se adauga merele rase si se calesc.


Cand este gata se lasa la racit.


2.Intr-o oala de marime mijlocie se pune vinul alb,la foc mic.


Se adauga zaharul vanilat,vanilia Bourbon,scortisoara si praful de la cele doua budinci (care se amesteca cu doua linguri de vin,pentru a nu face cocoloase,inainte de a fi introdus in oala).


Se lasa sa fiarba la foc mic.


Cand se formeaza crema ca si o budinca,se adauga si merele caramelizate si se amesteca pana se omogenizeaza bine.


Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Apoi se pune crema peste aluat in forma,si se da la cuptor la 170° si se lasa circa 60 de minute.


Se scoate din cuptor,se lasa la racit .


Frisca:


A doua zi se face frisca din smantana lichida si intaritorul de frisca si putin zahar.


Se decoreaza deasupra cu cacao,ciocolata sau nuci macinate.

 

TIPS-URI

1

a se lasa o zi la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vin alb si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Cris2711 1

30.04.2013, 00:12

Gabytzu drag,multu tare mult

monik80 1

10.03.2015, 10:43

Cris2711 1

23.04.2015, 01:40

Monik

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort olandez cu mere