Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:)

de gabytza89 in Torturi, 25 Noi 2012 | 3979 vizualizari

 

initial am vrut sa fac o prajitura cu crema de caramel si biscuiti....dar am ajuns la tort :))

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE BLAT
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 11 linguri de apa
  • 1 praf de copt
INGREDIENTE CREMA DE CARAMEL
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 500 ml de lapte
  • 5 linguri de faina
INGREDIENTE SUPLIMENTARE
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 150 gr nuci macinate
  • 200 g dulceata de capsuni
  • 150 g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:):

Pregatire blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand apa putin cate putin pana se obtine o crema, faina se se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat separat spuna apoi se adauga la amestec. Se pune intr_o tava de 26 de cm hartie de copt, se adauga compozitia si se coace la foc potrivit timp de 35-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.


Pregatire crema de caramel: Se arde zaharul caramel la foc mic pana devine totul lichid, se adauga untul si se amesteca pana la topirea acestuia. Apoi se adauga laptele (am oprit separat 100 ml) si se amesteca pentru a se topi zaharul ramas pe fundul vasului. Pana acesta se topeste se amesteca laptele oprit (100 ml) cu cele 5 linguri de faina, am pus laptele peste faina pentru a nu ramane cocoloase si am amestecat pana sa facut o pasta moale omogena.Cand zaharul dupa fundul vasului este topit adaug pasta din faina si lapte si amestecam continuu pentru a nu se lipi.Las pana se ingroasa.Crema se da la rece!!!


Cat timp am lasat crema de caramel la racit am pregatit si budinca de vanilie.Am preferat sa pun 400 ml de lapte in loc de gramajul scris pe cutie , deoarece am vrut sa fie mai groasa.


Dupa ce blatul, crema de caramel si budinca s-au racit m-am apucat de ornarea tortului...Am impartit blatul in 3!!!Pe primul blat am pus dulceata de capsuni, peste al doilea blat am pus budinca de vanilie si foarte putina crema de caramel. Tortul l-am imbracat in crema de caramel, ornand cu nucile macinate si ciocolata rasa!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

18.02.2013, 22:10

La multi ani!

diaconta 1

18.02.2015, 09:35

La multi ani !!!

Lau 1

18.02.2015, 09:59

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel 400