Dulceata si gem de caise

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 7565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
  • Pentru gemul de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 600 g zahar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata si gem de caise:

DULCEATA DE CAISE:

Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul  la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam  sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam zeama de lamaie  si zaharul vanilinat. Dulceata este gata in 30-35  minute.

Mie imi plac mult si samburii caiselor,asa ca i-am decojit si i-am adaugat  si pe acestia in dulceata,la final, dau un gust  deosebit!   ;)

Spalam bine borcanele ,le sterilizam  si uscam , apoi le umplem cu dulceata  fierbinte. Asezam capacele si dupa ce se racesc, borcanele se pot pune in camara pentru iarna.

GEM DE CAISE:

Dupa ce spalam si indepartam samburii, taiem caisele in felii subtiri. Le amestecam cu zaharul si le lasam peste noapte la frigider. A doua zi le punem la fiert, pe foc mic. Amestecam mai des si avem grija ,pentru ca are tendinta sa se lipeasca. Adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilinat spre sfarsit. Gemul de caise este gata cam in 35-40 minute. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate.

Gemul de caise are un gust deosebit si poate fi folosit cu succes la diferite prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Julie 1

05.08.2010, 21:31

Multumesc mult tuturor pentru aprecieri si furculite! Dulceata si gemul de caise sunt preferatele mele, era sa nu mai apuc sa fac...nu prea gasisem in piata caise bine coapte. Ieri am gasit si nu am mai stat pe ganduri!

nadina73 1

06.08.2010, 12:36

esti grozava fatasuper 5 furcu mari si late

Julie 1

06.08.2010, 19:39

Merci, Nadina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine