Dulceață de căpșuni

de Pur_si_simplu_papa_bun in Dulceata / Gem, 15 Iun 2011 | 1489 vizualizari

 

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni alături de o ceașcă de ceai, cafea sau lapte?

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogram de căpșuni parfumate și gustoase  
  • 600 g de zahăr  
  • un sfert de linguriță de sare de lămâie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de căpșuni:

Căpșunile și zahărul le-am pus într-o cratiță câteva ore să-și lase zeama, apoi le-am pus să fiarbă la foc mic, fără să amestec în dulceață (doar se scutură cratița din când în când).


Dulceața am lăsat-o să fiarbă, îndepărtând tot timpul spuma ce se formeză deasupra. Vom ști când este gata după faptul că siropul se "leagă", devine lipicios, iar daca luăm cu lingurița puțin și îl punem pe o farfurie, acesta se întărește într-o forma regulată.

Dintr-un kg de fructe mi-a ieșit un borcan de 450 g și un bol pentru mâncat la micul dejun.

Să aveți poftă bună!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de căpșuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 22:57

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:45

Panacris 1

08.06.2013, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura