Gem de capsuni cu banane

de susu in Dulceata / Gem, 22 Iun 2016 | 1028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de capsuni
  • 4 banane coapte
  • 1 cana de zahar - 250 g
  • 1 lamaie mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni cu banane:

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați aceasta combinatie minunata.

Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumătate de lămâie pentru ca fructele să-și păstreze culoarea dar nu le lasam mult pentru ca absorb apa și își pierd din gust. Se spala bine după care se indeparteaza coditele. Asezam în oala capsunile mici intregi si cele mari taiate impreuna cu bananele felii. Punem zaharul peste și restul de zeama de lamaie. Amestecam in ele din când în cand și dam la rece câteva ore. Punem pe focul iute și când începe sa fiarbă dam la foc mediu. Spumam când e cazul și testam sa vedem când s-a legat gemul. Din cauza bananelor s-a strans multa spuma dar e bine sa fie indepartata ca sa fie dulceata limpede. Zaharul pus spre sfarsitul gătirii leaga mai bine asa ca puteți pastra putin pentru final. Fierbeti atat cat va convine de legat gemul, eu am tinut-o vreo ora. Punem gemul în borcane fierbinti, dam putin la cuptor sa prinda o crusta deasupra, punem capace și asezam borcanele cu gura in jos in paturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

AndrutzaP 1

22.06.2016, 09:18

susu 1

26.06.2016, 14:10

Eu nu recomand, asa am zis și eu sa încerc dar mai mult îmi place de căpșunele simplu

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui